fbpx

Den hvide kahyt fik et lag teak

Far og søn købte en brugt båd billigt, men den hvide plastkahyt trængte også til fornyelse, mente de. De hvide flader var ganske vist nemme at lyse op om aftenen med en enkelt kahytslampe. De hvide flader er også nemme at holde rene - kahytten var egnet til trykspuling, sagde de nye ejere.
Sådanne hvide flader med teaklister på kanterne var moderne for nogle år siden, og i 1930'erne. Men de nye ejere ville se hyggeligt teaktræ i kahytten. Det kunne også være mahogni, ask, oregonpine eller andet træ, for arbejdsmåden er den samme: Tynd 4 mm krydsfinér limes på alle flader med polyurethan fugemasse, "fugelim".
Fugemassen begynder at hærde på 15-30 minutter, og jo varmere og fugtigere der er, desto hurtigere hærder fugemassen. I et køligt forår får man altså ganske god tid, men temperaturen bør ikke være under 5-10°. Krydsfinér-pladerne skal forinden være præcist tilpassede, og to mand med skruetvinger skal være klar.
Krydsfinéren spændes på med skruetvinger, hvor det er muligt, og ellers med lange stænger i spænd til modsat side. Et døgn efter kan tvinger og stænger fjernes. Herefter kan lister, vinduer mv. monteres.
På den måde kan du ændre båden og få en helt ny kahyt.
Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?