fbpx

Danske sejlere ikke velkomne i Sverige

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er smukt i den svenske skærgård, men åbenbart ikke plads til danske sejlere. Arkivfoto: Oskar Kihlborg.

             To danske sejlerpar, Aase og Lars Jarvig samt Grethe og Bjarne Hansen, der har sejlet langs den svenske vestkyst gennem de seneste 29 år er rystet efter sommerens oplevelser. Den svenske gæstfrihed er ikke så gæstfri længere.<br />


”Vi bliver mødt af lukkede havne – ingen adgang for fremmede. I Hamburgsund var vi inde at handle og ville samtidig aflevere vores affald, det kunne vi kun hvis vi betalte en dagsafgift på 60 kr. Hvad gør man? - enten sætter man den sorte sæk ved siden af containeren, eller man tager affaldet med ud til småøerne hvor så Skærgårds tjenesten kommer og tømmer de små huse. Kan det virkelig være rigtigt?,” skriver de danske sejlere til den svenske Krydssarklubben som de er medlem af.

Kun for norske sejlere
En af hændelserne, sejlerparrene fortæller om, har fået dem til at tage en drastisk beslutning.

”Vi finder pladser, men bliver smidt væk af ikke mindre end 3 ret vrede mænd, her var der kun plads til norske sejlere eller hvis vi skulle overnatte, på den anden side af havnebassinet var der masser af ledige pladser, med skilte – ingen adgang for fremmede – vi fandt pladser og der hvor vi handlede, var der ikke noget i vejen med at modtage vores 1000-lapper,” skriver danskerne i deres indlæg på pakryss.se og slutter af:

Kommer ikke igen
”Vi har nu taget en beslutning – dette var sidste gang vi besøgte den skønne kyst, der er kommet for mange besværligheder og kysten er kun for norske sejlere.”

Har du oplevet noget lignende ved sejlads langs den svenske vestkyst hører vi gerne nærmere her på Bådmagasinet.

Læs hele indlægger på .http://www.pakryss.se/insandare-danska-seglare-inte-valkomna-i-bohuslan/