fbpx

Det rigtige sikkerhedsudstyr blev afgørende - nødstedt sejler reddet 600 sømil fra kysten

Inkluder i Newsletter: Ja

Korrekt sikkerhedsudstyr om bord viste sig at være afgørende for en effektiv redningsaktion, da en engelsk sejlbåd mistede masten under stormen Ciarán i november, og vand begyndte at sive ind.

Da den engelske kystvagt modtog sejlerens beacon-alarm, var der langt til nærmeste skib, som kunne komme til undsætning. Sejlbåden befandt sig i Atlanterhavet, 600 sømil vest for Cornwall.

På grund af bådens position og vejret i Atlanterhavet anslog det første reagerende fartøj, at de først ville være fremme ca. 20 timer senere. Alligevel satte de kurs mod den nødstedte sejlbåd, som var udstyret med en EPIRB (emergency position-indicating radio beacon, red.) og ifølge kystvagten vidste sejleren om bord, hvordan han i situationen skulle bruge sin VHF-radio og kunne derfor holde kystvagten opdateret om placering og helbred.    

- Denne slags redningsaktioner er så meget mere vellykkede, når bådene har det rette sikkerhedsudstyr om bord. Vi bliver i stand til at reagere hurtigere og nå frem på det præcise sted af hændelsen, hvilket gør chancen for at overleve er så meget højere, udtalte netværkskommandør hos kystvagten, Tom Barnett.  

Redningsaktionen omfattede også fly, som var med til at holde kontakt til sejlbåden, mens redningsfartøjet var på vej til den nødstedte sejlers position.
Kilde: hmcoastguard.uk

 

 


Galleri
Udvalgte artikler *