fbpx

Sejlede trygt gennem stormen, mens andre mistede deres mast

Inkluder i Newsletter: Ja

Vores søstermagasin i Norge bringer i denne uge en kort artikel om den norske langturssejler Thomas Skarstad kom helskindet ud af en storm med vindstød på over 55 knob, mens flere sejlere omkring ham mistede deres mast i uvejret.

Thomas Skarstad deler jævnligt sine erfaringer på YouTube-kanalen, Sejler med Thomas. Han sejler solo verden rundt i en Bavaria C55, årgang 2012. I sin seneste video forklarer han, hvordan han mødte stormen på sejladsen fra Tahiti til Tonga, som er en tur på omkring 1.500 sømil, og hvilken sejlplans-strategi han valgte til denne udfordring. 

Området er kendt for kraftig vind og oprørt hav. Forud for sejladsen lød vejrmeldingen på maksimalt 30 knob. Det viste sig snart at blive til en stormstyrke på 50 knob og vindstød på over 55 knob. 

Skarstad understreger, at han i videoen forklarer, hvordan han sejler sin båd, og at han ikke har nogen konklusioner om, hvordan sejlads i hård vind skal foregå. Han kender sin egen båd og dens styrker og svagheder. 

Skarstad har talt med flere af dem, der mistede masten. De sejlede alt fra almindelige glasfiberproduktionsbåde til mere underriggede ekspeditionsbåde i aluminium. Alle der mistede masten havde truffet valget om at tage storsejlet ned, og kun sejle på en genua på rulle. Men riggen kunne ikke holde, da vinden tog til. 

Du kan se videoen herunder.Kilde: Sejlmagasinet Udvalgte artikler *