fbpx

Ny sejlerfamilie på fem giver sig god tid

Inkluder i Newsletter: Ja

Patrick og Betina fra Århus er sammen med deres tre børn Norah, Tristan og Konrad på vej til Middelhavet. De satte kurs fra Danmark i maj måned og er nu nået til det nordlige Spanien, hvor de afventer bedre vejr til at fortsætte.

Familien er forholdsvis nye på havet – de begyndte først at sejle i 2020. For at gøre drømme til virkelighed solgte de huset og af en tysk familie købte de SY Melody, som er en 42 fods Jeanneau Sun Odyssey fra 1995 med fire kahytter. Nu har de været af sted på langtur i næsten et halvt år.

Du kan følge familiens tur ned langs den europæiske kystlinje på Facebook og Instagram – og som man kan regne ud, så giver familien sig god tid. På Facebook skriver de:

’Vi afsejlede fra Egå den 27 maj. Og nu her, fem måneder senere er vi nået til LA Coruña i det nordvestlige hjørne af Spanien. 

Det kan, sammenlignet med andre sejleres beretninger, se ud til at vi ikke er nået så langt. Og det er vi måske heller ikke. 

Men hvad er langt? For når vi kigger på kortet, så er det godt nok lidt af en strækning vi har tilbagelagt og listen af havne og ankersteder bliver gradvist længere og længere.’

Familiens rute kan ses på deres hjemmeside fivegonesailing, og det er netop familiens hensigt på deres slow-sailing at udforske ankerpladser, byer og natur, så børnene når at lære stederne at kende og opleve uden hastværk. 

Lige nu er familien blæst inden i en havn det nordlige Spanien, hvor de på Facebook opsummerer efter de første fem måneders sejlads: 

’ - Den Engelske kanal tog tid og gav læring til alle. 

- Biscay'en er ikke krydset men opdaget og udforsket. 

- Og Nordspanien er ikke overset men bød på gæstfrihed, nye bekendtskaber og en fornyet lyst til flere opdagelser. ’

Familien har kurs mod Middelhavet.

Du kan, som tidligere nævnt, følge familien på fivegonesailing.com.

Nyd flotte fotos i galleriet herunder.

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *