fbpx

Ranum Efterskole, Phuket: Elev sejlet til læge efter kontakt med gople

Related Articles: Ranum Efterskole er på opdagelsesrejse i 6 store 'cats' , Ranum Efterskole på eventyr i Andamanerhavet – chok på stranden
Inkluder i Newsletter: Ja

Første hold fra Ranums Efterskole har nu afsluttet en fem dages rundtur ud for kysten af Phuket. 

Holdet med 41 lærere og elever om bord på fire Lagoon 45 sejkatamaraner har besøgt Phi Phi Island, Chicken Island og Phang Nga-bugten og foretaget forskellige undersøgelser af havmiljøet. 

- Vi er nu på vej tilbage til Ao Po Marina på Phuket, hvor en elev dagen før blev sejlet ind for at få lægehjælp efter af blevet stukket af en ”jellyfish” i vandet, fortæller Bo Søndergaard, FTLF-repræsentant på Phuket, og hjælpelærer på turen.

Ulykken indtraf, mens eleverne var i færd med at sprætte fisk op for at undersøge omfanget mikrofiber fra plastik i indvoldene. 

- To elever, som var i vandet, følte pludselig en brændende fornemmelse på ben og arme, så vi fik travlt med at få dem op igen, fortæller Bo til Bådmagasinet. 

De fleste af vandmændene i Thailand, er relativt harmløse, men der er arter, som er modbydelige at møde på svømmeturen, endsige livsfarlig. I de tropiske farvande som Andamanerhavet kan man være uheldig at møde de såkaldte klare, blålige havhvepse – ofte bedre kendt under navnet box jellyfish. Direkte kontakt med goplens tråde forårsager stærke smerter, kan give feber og inflammeret hud.

- Vi behandlede dem i første omgang med eddike. Den ene elev kom sig hurtigt, mens den anden vedblev at have smerter, og hans hjerte begyndte også at banke uregelmæssigt, så vi besluttede at søge lægehjælp med det samme og fik sejlet ham ind til land, siger Bo Søndergaard.

Seneste melding er heldigvis, at eleven har det godt igen, og at han er udskrevet fra øens bedste hospital, Bangkok Phuket Hospital.

- Når vi støder fra på endnu en rundtur med hold to, ja så vil vi undgå at bade og svømme i bugten, hvor vandet er mørkegrønt og det er sværere at få øje på eventuelle gopler, forklarer Bo.

Hold to har i mellemtiden været på udflugter på landjorden, hvor de har besøgt en lokal skole, og et akvarium med hajer og eksotiske fiskearter – akvariet er i øvrigt opført med økonomisk støtte fra Danmark. Eleverne er blevet undervist i, hvordan man kan beskytte koraller, om bevarelse af truede skildpaddearter og udsætning i naturen. 

Hold 2 bytter nu med hold 1 og kan nu se frem til først turen ud til Phi Phi Island. Der er indkøbt rejer og fisk fra longtailboat-fiskerne ved Phang Nga. Mens hold 1 så skal på undervisnings-udflugten.

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Udvalgte artikler *