fbpx

Ranum Efterskole på eventyr i Andamanerhavet – chok på stranden

Related Articles: Ranum Efterskole er på opdagelsesrejse i 6 store 'cats'
Inkluder i Newsletter: Ja

Første hold fra Ranum Efterskole fik en fin tur i roligt vejr til Monkey Beach på Phi Phi Islands hovedø. I alt er 41 elever og lærere af sted på første hold, mens andet hold med lidt færre elever skal af sted på samme rute om nogle dage.

Ved anduvningen til Monkey Beach dukkede Phi Phi Islands parkbetjente snart op, så der kunne falde betaling for overnatningen, hvor de fire katamaraner kastede anker ud for stranden. Regningen for fire cats - hver med 10 overnattende personer - lød på ca. 3000 kr. omregnet.

På stranden fik eleverne sig lidt af en chokerende oplevelse, da en australsk far måtte forsvare sin etårige mod en abe, der forsøgte at stjæle familiens taske. Faren pådrog sig rifter og bid, men kunne trække sig tilbage med familien og ejendele i behold.

Dagen fortsatte med undersøgelser af havmiljøet, hvor eleverne dykkede ved kysten i de tilladte zoner ud for Monkey Beach. Myndighederne er blevet mere påpasselig med miljøet ved øerne og ikke mindst ved den mindre ø Koh Phi Phi Leh, som huser strandbugten Maya Beach.

Denne paradisiske strand blev gjort berømt af filmen The Beach fra 2000 med Leonardo DiCaprios i hovedrollen. I filmen følger man en gruppe unges jagt på at etablere et jordisk paradis, hvor de opdager den mystiske strand, og det hele ender rimelig galt.

Maya Beach var så velbesøgt i flere år, at myndighederne begrænsede området for turisme. I knap fire år var Maya Bay lukket land. Marinebiologer og medarbejdere fra den lokale nationale park plantede træer og koraller og plejede området, indtil man den 1. januar sidste år genåbnede paradisøen, dog med restriktioner om, at kun otte speedbåde om dagen kan sejle ud til Ko Phi Phi Leh på samme tid og besøge den berømte strand. At svømme og dykke er forbudt, lige som private både ikke må sejle ind i bugten. Besøgende må maksimalt opholde sig en time på øen og kun mellem kl. 10.00 og 16.00.

Onsdag sejlede den danske efterskole-gruppe nordøst til Chicken island. Under turen blev de undervist i navigation med brug af kompas, pejlinger, position og kursberegning.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *