fbpx

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Både danske og udenlandske sejlere er vilde med Bornholm. Antallet af gæstesejlere i de bornholmske havne har nu slået sæsonrekorden fra 2019.

Siden den 1. maj i år har 10.907 lystsejlere lagt til i de bornholmske havne. Sammenlignet med den næstbedste sæson i 2019 fra samme periode var der blot 10.694 både, som kom forbi Bornholm.
Det skriver TV 2 Bornholm.

Især har det været en tilstrømning af sejlere til havnene i Hasle og Gudhjem, som har oplevet en 20 procent stigning i betalende sejlere. Nørrekås i Rønne er dog stadig den mest besøgte havn på Bornholm.

- Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi har fået flere sejlere generelt på grund af corona. Så har man valgt en anden måde at rejse på. Jeg tror også, det har noget at gøre med, at vi gerne vil blive i Danmark, så det er rigtig mange danskere, vi har haft. Og så tror jeg, at tyskere og andre fra andre lande også er blevet glade for at igen kunne rejse ud, siger Aron Kjøller-Hansen, som er driftskoordinator i Natur- Miljø og Fritid, til den bornholmske tv-station.

Og med det fine vejr i øjeblikket på solskinsøen, så er der fortsat mange lystsejlere i havnene.

- Jeg er lidt overrasket, at vi stadig har så mange både i havnene, selvom vi er midt i august. Men med det her vejr, kan det kun blive godt,
slutter Aron Kjøller-Hansen.
World Sailing

Populært stævne på vej mod rekord

Sejlsportsliga

Sailors for the Sea: Endnu en platin-pris til dansk stævne

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Udvalgte artikler *