fbpx

Fire unge kvinder fra Vejle vil krydse Biscayen

- Vi vil vise, at fire piger godt kan krydse Biscayen, siger Miriam Feldbak, 21, der sammen med sin kusine Solvej Lynge, 20, har sparet op til en sejlbåd, som de købte efter gymnasiet for et år siden. I går onsdag rejste de sammen mod to jævnaldrende veninder, Clara Clavind, 20, og Frederikke Søgaard,20, ud på deres hidtil længste sejltur med kurs mod Middelhavet, skriver Vejle Amts Folkeblad.

De to kusiner er vant til at sejle med deres respektive forældre, men har drømt om at få deres egen båd siden de var børn. Efter at have knoklet 50 timer om ugen i deres sabbatår, lykkedes det kusinerne at købe sejlbåden Njord på 33 fod fra 1976, som de har sat i stand og blandt udskiftet den gamle motor.

Forude venter Den Engelske Kanal og Biscayabugten ved Frankrig, som er kendt for at byde på lunefulde vejrforhold, hvor der kan opstå voldsomme krydsbølger, som er svære at håndtere for en sejlbåd. Flere sejlere har oplevet at blive fanget af voldsomt uvejr og komme i havsnød netop i Biscayabugten.

- Vi har ikke travlt. Vi har aftalt, at vi hellere vil vente på godt vejr end at tage chancer, siger Solvej Lynge til avisen. Og gasten Clara Glavind tilføjer: - Det bliver både en udfordring og et eventyr, og jeg glæder mig til at lære mig selv bedre kende, og hvordan jeg reagerer i pressede situationer. 

Efter at have trænet i danske farvande gennem det sidste års tid er kursen nu sat mod Middelhavet og Grækenland. Planen er, at de skal være af sted i godt syv måneder.

De fire sejlerkvinder kan følges på deres 'Insta' her.
Kilde: Vejle Amts Folkeblad og Instagram