fbpx

Troels Kløvedal podcast: Jorden rundt med familien på Nordkaperen

Lyt til gratis podcast fra ”Den yderste grænse” i samarbejde med 24syv, hvor eventyrer, forfatter og sejler Troels Kløvedal er hovedperson og hans søn Mikkel Beha Erichsen er gæst. For de fleste læsere her på Bådmagasinet, tør vi godt påstå at det er de færreste der ikke har hørt om Kløvedal og Nordkaperen, men kan man få nok af det?

Kort resume
At bakke et 58 fod langt, gaffelrigget sejlskib ind på en kajplads i Grækenland er nok de færreste 6-årige forundt. Men ikke når ens far hedder Troels Kløvedal.

I den nyeste episode fra ”Den yderste grænse” og 24syv, er Troels Kløvedals stemme en stemme, som de fleste danskere kender. Med skibet Nordkaperen har han sejlet de syv have tynde og Jorden rundt nok gange til at gøre de fleste rundtossede søsyge. Over 1000 har været med om bord og de tusinde skal tælle i mange hundrede, som har fulgt eventyret gennem tv-skærmen og Kløvedals bøge r.

Én der var med på Troels Kløvedals eventyr nærmest fra sin fødsel, det var Kløvedals søn, Mikkel Beha Erichsen. Han har været med sin far på verdenshavene allerede fra han var barn. Grækenland, Polynesien, Sydhavet. Det kunne til tider være kaotisk. Men at være barn til søs gav også perspektiv på verden og præsenterede en pallet af måder at leve sit liv på.

Troels Kløvedal havde ikke læst nogle bøger om børneopdragelse. Man måtte gerne gå længere ud end til navlen, der var ikke noget med at vente 30 minutter fra man havde spist til at gå i vandet. Verden stod åben, alt var muligt – også at bakke med store sejlskibe.

Nordkaperen købte Troels Kløvedal og nogle venner i 1967. Kløvedal boede i kollektivet Maos Lyst, et af de første kollektiver i Danmark, og skibet blev en forlængelse og fortsættelse af kollektivet. Mikkel Beha var med på en lang række af Nordkaperens rejser i sin barndom og ungdom, og fortsatte selv sejladsen med sine børn på sit eget skib.

Da Troels Kløvedal døde i 2018 blev Nordkaperen testamenteret til hans fem børn og 10 unge styrmænd og -kvinder, der har sejlet med skibet.

Du kan finde Den yderste grænses episode om Troels Kløvedal der, hvor du normalt lytter til podcast, på 24syv.dk

 kløve 2

Troels Kløvedal. Fotograf: Niels Ole Sørensen