fbpx

Hvad siger en erfaren tursejler om 2022?

Related Articles: Til Middelhavet i 17 fods båd fra 70'erne

Det er blevet mere besværligt at sejle til andre lande på grund af corona. Det har langturssejler, forfatter og foredragsholder Thomas Veber følt på egen krop på sine seneste ture gennem Europas vandveje, alligevel ser han frem til 2022-sæsonen. Han opfordrer andre sejlere til ikke at opgive langturene.

I efteråret sejlede Thomas Veber ned gennem de europæiske kanaler og floder til Middelhavet i sin lille 17 fods motorbåd. Det lærte ham en masse om at navigere som langturssejler i en corona-tid.

- Det gik fint, specielt de sidste etaper, hvor vi var vaccinerede, og det meste var åbent. Men til sidst i Frankrig begyndte de at stramme tommeskruerne igen. Da kunne man ikke engang drikke kaffe udendørs uden corona-pas. Lidt det samme som sker i Danmark (selv om det måske ikke lige er årstiden for at sidde udendørs i Danmark, red.) Problemet er jo, at restriktionerne ændres lige så hurtigt, som vi kan sejle. Man sejler af sted fra en havn, fuldt forberedt på alle indklareringsregler, men undervejs bliver reglerne ændret. Det gør det svært at være langturssejler. Selv øer i Caribien, som kun kan opvise et meget lavt antal smittede, lukker nu igen ned og har total lockdown, så man knapt nok må svømme ved siden af sin båd, udtaler  Thomas Veber.

Men til trods for det, så syntes Thomas Veber, at hans tur til Middelhavet i efteråret beviste, at selvom verden er blevet mærkelig, så kan man stadigvæk sejle og få store sejleroplevelser.

- Det skal siges, at jeg er glad for at begge mine både er hjemme lige nu, hvor coronaen stadig hærger. Men jeg har helt sikkert planer om flere sejladser i 2022 til andre lande. Jeg tænker, at Holland vil være et godt mål for min lille motorbåd, og det er et projekt, som er overskueligt selv i denne tid. Der er også nogle åer og elve i Sverige, som ligger tæt på, hvor jeg bor, og som kan give gode mini-eventyr.


- Jeg har hen over efteråret holdt en del kurser og foredrag for langturssejlere. De har alle været fuldbookede, så til trods for alle besværligheder, så er det min opfattelse, at langturssejlads er mindst lige så populært, som det altid har været - selvom det er besværligt at sejle ud i verden lige nu.

- Min tur til Middelhavet i en lille båd på lavbudget har også fået en masse medvind. Bådmessen i Gøteborg har hørt om turen, og de syntes at det er så inspirerende, at min gamle 70'er båd nu skal udstilles på bådmessen i februar 2022 (hvis Corona altså ikke lukker alt ned, red.). Der vil jeg også holde et par foredrag. Bådmessen i Stockholm har også vist interesse, lige som jeg har nogle aftaler på vej herhjemme.

AFLYST
Thomas Veber skulle holde foredrag i Roskilde Sejlklub i aften, den 14. december, hvor han ville berette om hans seneste bog ”Udfordringen - En umulig sejlads fra Mallorca til Marstal.”

Arrangementet er imidlertid blevet aflyst på gr. af den aktuelle stigning af smittede med covid-19.


Galleri
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Kapsejlads

49er, Kiel: Rask / Precht satsede alt - det kostede...

Kort nyt

Ja, hvorfor ik' - cirkus på skibet

Kort nyt

GC32, Lagos: Sehested & Co. slutter stærkt af

★ Test af motorbåd

★ Test af Bavaria SR36 - her får du et stort cockpit og masser...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?