fbpx

Sejlerne er vilde med Göta kanal

Et rekordstort antal turister har besøgt Göta-kanalen hen over sommeren.

- Fra midsommer kan sæsonen opsummeres som ét langt højtryk, og flere af servicevirksomhederne langs kanalen melder igen om rekorder, siger Roger Altsäter, administrerende direktør i AB Göta kanalselskab.

Som en af ​​Sveriges klart største og mest kendte turistdestinationer tiltrækker Göta-kanalen årligt over tre millioner besøgende, og heraf rigtig mange sejlere, der synes at sætte mere og mere pris på at sejle på den smukke tur på tværs af den sydlige del af landet.

- I år er antallet af bådgæster steget med 35 procent i forhold til sidste år, og kundevurderingen blev den bedste, siden vi startede målingerne tilbage i 2009. 94 procent af sejlerne angiver, at de er tilfredse med deres besøg, som varede i gennemsnit ni dage. Hele 96 procent af gæsterne er tilfredse med servicen på kanalen, hvilket er helt fantastisk, fortæller Roger Altsäter til pressen.

- Vi så tidligt, at salget af fritidsbådsbilletter steg, bookinger starter nu allerede i oktober. Antallet af internationale både var omkring halvdelen i forhold til ​​et normalår, men det blev stort set opvejet af flere svenske sejlere, fortsætter Roger Altsäter.

Flest gæster på land
- Selvom sejlerne er steget mest procentuelt, står landgæsterne for den store mængde besøgende. 78 procent af de besøgende kom i bil, og i alt steg besøgstallet med omkring 10 procent i gennemsnit i forhold til sidste år. Noget, der blev bemærket blandt vores turistvirksomheder, hvor hele 88 procent svarede, at sæsonen har været god eller rigtig god, undtagelsen er vores passagerbåde, der stadig er ramt af pandemien, siger Roger Altsäter.

Husk cyklen på båden
- En anden tendens er, at stadig flere vælger at cykle langs Göta Kanal, siger Magnus Hollwin, marketing- og kommunikationschef hos AB Göta Canal Company. Vi har næsten 90 km bilfri cykelsti med restauranter, cafeer, overnatning og oplevelser undervejs - og det har cyklisterne opdaget. Den komfortable cyklist vælger en af ​​vores færdiglavede cykelpakker, mens den, der selv vil vælge, har mange valgmuligheder. 70 procent af de adspurgte i årets besøgsundersøgelse svarer, at de ønsker at cykle langs Göta Kanal, slutter Magnus Hollwin.

Vi kan så tilføje, at rigtig mange sejlere skam har et par cykler med, når de kommer på langfart til den populære kanal.