Oure: Beretning fra årets afsluttende tur

Fra Sejlerholdet på Oure Højskole, har vi her på redaktionen modtaget denne skønne beretning - den får minderne frem, om sommerture som de bare 'skal' være, med alt fra hygge, sommer og det at være blæst inde. Nyd beretningen fra elevernes afsluttende tur “Danmark Rundt”.

Kursen blev sat mandag morgen, hvor vinden bestemte retningen - en tur gennem det sydfynske øhav. Vi ville til Ærø og ligge til kaj ved Søby havn. Da vi kom gennem Svendborgsund mødte vi med stor begejstring delfinen Delle, og efter et par timer for sejl, synes vinden ikke den skulle hjælpe os på vej længere, så vi måtte gå for motor de sidste sømil indtil Søby. Vi glædede os alle til at opleve den første havn og første overnatning ombord på Oure 3, 4, 5 og 6.

Smukt kryds
Dagen efter satte vi endnu engang kurs mod sydvest. Denne gang for at tage turen gennem Alssund. Vi lagde et øjeblik for kaj i Sønderborg, hvor vi oplevede interesse fra tilskuere og fik handlet ind til en nat for anker. Da Kong Christian X’s bro åbnede kl. 15:38 sejlede vi gennem og fik den smukkeste tur gennem Alssund med en masse kryds. Da vi ankom til Dyvig, gjorde vi klar til at lægge for anker natten over og fik nogle dejlige timer på bådene med en lækker rissoto på Trangia.

oure dyvig
Opankring ved Dyvig. Mere dansk og smukt bliver det næppe. 

Spileren luftet
Fra Dyvig gik turen til Middelfart, hvor vi kunne sejle med spiler stort set hele vejen - til stor begejstring for både instruktører såvel som elever. Ved Middelfart blev der nydt hotdogs og kartoffelsalat, og over én kold øl kunne vi tjekke vejrudsigten og se, at den efterfølgende dag kunne give os en flot tur til Tunø på omkring 30 sømil. Og heldigvis kunne vi stole på vejrudsigten. Høj sol, let vind på omkring 3-5 m/s og endnu engang havde vi mulighed for spiler stort set hele vejen. Intet mindre fantastisk!

Sejlerdrømme
På Tunø blev der nydt gåtur og strand, kolde øl og en smuk solnedgang. Den efterfølgende dag besluttede vi at tage et spil minigolf inden vi satte kurs mod Århus. En beskeden tur på omkring 15 sømil, og denne gang ville vinden heldigvis gerne hjælpe os på vej med 8-9 m/s. I Århus var der mulighed for besøg fra familie og venner, og så fik vi lov at være gæster hos Aarhus Sejlsportcenter. Noget vi er meget taknemmelig for! Det bød på gode anekdoter, stor inspiration for diverse sejlerdrømme, der spirer i os alle, og lørdag morgen kunne vi nyde udsigten til kapsejlads på første række (AFI 2Star, red.)

oure solopgang
Solopgang efter natsejlads, hvor Storebæltsbroen skimtes i morgendisen. Det fås ikke bedre. 

Blæsten lørdag (sidste weekend, red.) sørgede for, at vi blev i Århus. Det var heldigvis ikke et problem, da der kom hjemmelavede burgere og fodbold på dagsordenen. Samtidig fik vi aftalt, at turen måtte gå direkte til Anholt – og kl. 8 søndag morgen sejlede vi ud af Aarhus havn med kurs mod den smukke ø i kattegat. Noget vi har ønsket os siden vi havde første dag i april, og idéen blev luftet for os. Nu skete det endelig!

På Anholt nød vi et par skønne dage, der bl.a. bød på en lang gåtur til Anholt Fyr (FI W 15s, 42 m – vi har jo lige bestået duelighed), 20 kg jomfruhummer på grill og smagsprøve på Anholts egen gin. Tirsdag kl. 12 stak vi afsted til et døgn på vandet. For flere af os var det første møde med natsejlads – og nok ikke det sidste! At opleve solnedgang såvel som solopgang på samme tur var den bedste afslutning på vores sejltur.

Vi har delt mere vores oplevelser på Instagram og Facebook: SejlernefraOure.

Vi ses på vandet

Sejlerne fra Oure


Galleri