fbpx

Gratis webinar torsdag: Gode råd om sejlads i koldt vand

Over de næste par måneder afholder forfatteren Thomas Veber en række webinarer for sejlere. Den første gæst ”i studiet” er Kim Bork Mathiesen, som er formand i Langturssejlerforeningen FTLF. Kim vil give gode råd om at sejle i de kolde egne af verden.

Hvad er det som er så dragende ved at sejle i koldt vand? Kim Bork Mathiesen har i 18 år sejlet sammen med sin kone Kirsten Thomsen over det meste af Jorden, men det er på Grønland, Svalbard, Alaska, Nordvestpassagen, Kap Horn og South Georgia, at de har fået de største sejleroplevelser.

Kim Bork vil blandt andet fortælle om, hvorfor de har sejlet uden for de gængse langturssejlerruter – og han vil komme med tips til at sejle om vinteren herhjemme eller hvis man har planer om at prøve kræfter med Arktis og Antarktis.

Kim Bork Mathiesen er en garvet langturssejler med rigtig mange sømil bag sig. Han og Kirsten sejlede i 1986-1993 i Lua, en Fandango 32, og i 2003-2013 i Sol, en Beneteau First 42. De har sejlet på begge sider af både Stillehavet og Atlanten, gennemsejlet Nordvestpassagen, krydset Ækvator fem gange og rundet Kap Horn to gange.

Hvornår? Torsdag d. 21. januar kl. 19.30 (45 min.)

Man skal tilmelde sig for at deltage i webinaret, hvor der bliver lejlighed til at stille spørgsmål.

Tilmeld dig via linket her.

Thomas Veber, som er initiativtager til de kommende webinar, har udgivet en række håndbøger om især langturssejlads. Hans næste bog handler om en sejlads fra Mallorca til Marstal under vanskelige forhold. Han har desuden udgivet bøgerne: Ankerliv, Et år uden sko, Hold kæft og rejs, Slusehåndbogen, Sejl til Middelhavet m.fl. Ligesom han ofte holder foredrag (før Covid-restriktionerne trådte i kraft).

– På nettet er informationer om at sejle ofte på engelsk. Jeg vil gerne slå et slag for, at vi deler mere viden om sejle på dansk. Vi har mange dygtige sejlere, der ved og har oplevet en masse, og det kan vi få en forhåbentlig entusiastisk og god dialog om gennem de her webinarer, siger Thomas Veber.

Bådmagasinet vil holde dig opdateret om de følgende webinarer med Thomas Veber. Det næste bliver den 4. februar om at tage bedre sejlerbilleder med fotografen Peter Brinch.