Overnatninger i de danske lysbådehavne - pandemien sætter sine spor

Overnatninger i omegnen af 1 million, foretages årligt i de danske lystbådehavne, og med mere end 350 lystbådehavne er der aldrig langt til næste havn på en sejlerferie i Danmark. Danmarks Statistik følger med i, hvor de overnattende fritidssejlere er fra, og seneste statistik viser fremgang blandt danske sejlere.

De fleste gæstesejlere er (naturligvis) fra Danmark, mens tyske sejlere normalt står for en tredjedel af overnatningerne. Gæster fra Sverige, Holland og Norge kommer ind på de efterfølgende pladser. Statistikken bliver opgjort månedsvis på grundlag af indberetninger fra havne med overnatninger af gæstebåde i højsæsonen maj til september.

Formålet med statistikken er at belyse turismeaktiviteten i danske lystbådehavne. Statistikken indsamles på frivillig basis og udarbejdes i samarbejde med VisitDenmark. De indsamlede data gennemgår sammenligning med tidligere indberetninger for samme måned året før. Når data er valideret, udregnes antal personovernatninger ved at gange gæstebådsnætter med en faktor for den gennemsnitlige besætningsstørrelse. Besætningsstørrelsen stammer fra en survey-undersøgelse foretaget af VisitDenmark.

Tallene for dit eget område
Se, hvor i Danmark, og hvor mange overnatninger i en lystbådehavn der var i en given periode: Eksempelvis kan der søges på, hvor mange svenskere, der overnattede i hovedstadsregionen i en lystbådehavn i juni måned. Det gjorde 7.179 personer - find dit eget lokal område, og se mere via linket her. (eksternt link, red.)

Oplysningerne kan fritidssejlerbranchen samt diverse erhvervs- og turismeorganisationer bruge til at analysere, hvilke gæster der kommer, hvornår de kommer, hvilke markeder der skal satses på osv. Antallet af gæstebådsovernatninger fortæller noget om antallet af lystbåde i Danmark, belægningen af lystbådehavnene, kombineret med længden på bådenes ophold. Informationen om gæstebådsovernatninger kan blandt andet bruges til at sige noget om, hvor mange pladser der skal være i de respektive lystbådehavne for at kunne dække behovet.

Se statistikkens hovedtal her:
Kilde: Danmarks Statistik

overnatninger i danske lystbådehavne

Se statistikken i stort format i galleriet herunder:


Galleri


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud