Vi skal ud at opleve verden

Related Articles: ET ÅR UDEN SKO - Langtur for 10000 kr. om måneden

Familie på fire fra Holbæk har forladt Danmark og er sejlet ud på en Jordomsejling. Børnene Isabella og Sebastian sender video om turen på deres egen netkanal, Evy Junior. Du kan se dem på DR Ultranyt i denne uge.

Familien Dahl-Olsen sejler den modsatte vej af alle andre i disse dage. Torben, Karina, Isabella og Sebastian er på vej ud i verden på en femårig Jordomsejling. De har planlagt turen gennem to år, og kursen er nu sat sydpå.
Vi fanger dem over telefonen, hvor de er på vej mod Kielerkanalen, da de tyske grænser mod Danmark skulle åbne på fredag den 15. maj. Hvis alt går vel, sejler de derefter mod Rotterdam i Holland og over Biscayen mod Portugal.

– Vi har sejlet rundt i de danske farvande de sidste halvanden måned og ventet på, at det skulle blive muligt at tage af sted. Vi mener, at der langsomt vil blive åbnet op på vores rute, og hvis vi tager fejl, må vi jo vende om, siger Torben Dahl-Olsen til Bådmagasinet.

Familien har udlejet huset i Holbæk, opsagt jobbene, hævet pensionerne og puttet det hele ned i en fælles krukke, som Torben udtrykker det. At det skal være nu og ikke om et år er familien ikke i tvivl om.

– Jeg er blevet diagnosticeret med en arvelig bindevævssygdom, som gør mig mere og mere bevægelseshæmmet. Før vi tog af sted, var jeg allerede begyndt at bruge rullestol, så vi kan lige så godt komme ud og opleve, før det er for sent, siger Karina.

– Holland og Portugal er begyndt at åbne op, så de to lande er vores fikspunkter. Vi vil bestræbe os på at ligge for anker, når vi overnatter og provianterer. Frankrig vil vi undgå, men der vil altid være udfordringer, når man er langturssejler, og vi vil forsøge at holde os på bagsiden af coranakrisen, forklarer Torben. Han har beholdt nogle få timer om måneden som IT-konsulent for sin tidligere virksomhed.

Flere gaster har meldt sig til at sejle med på turen, og familien regner med, at den første, en ung fyr fra Jylland, stiger ombord i Sønderborg og sejler med en månedstid.

– Jeg er ikke længere stærk nok til at hive sejl ned, så vi er glade for at få den ekstra hjælp. Men i perioder vil kun familien være ombord, så vi også kan være alene, siger Karina.

Børnene, Isabella, 9, og Sebastian, 7, vil have hænderne fulde på turen. De går i bådskole, og både far og mor underviser i samme pensum som børnenes skole og med samme lærebøger.

– Derudover bliver der geografiske, naturvidenskabelige og samfundsmæssige oplevelser, når vi kommer til nye steder. Vi snakker om landene og deres samfund. Og vi kan snart holde skoleferie, for begge børn er kommet langt foran allerede, siger
Karina.
Hvis andre sejlerbørn har lyst til at følge livet ombord på Evy i børnehøjde, så bliver der lagt videoer op på YouTube-kanalen ”Evy Junior” produceret af Sebastian og Isabella. Og de kan deres kram, for nu vil DR Ultranyt vise et udklip af deres optagelser allerede i den her uge.

Og mens Isabella og Sebastian må trække i arbejdstøjet til daglig, så ser Torben og Karina frem til at leve i frihed væk fra de faste arbejdstider, skoleskemaer, indkøb i myldretiden og henten og bringen på bestemte tidspunkter.

– Jeg ser især frem til at opleve Fransk Polynesien og Japan, mens Caribien nok er lidt turistet, siger Karina.

Parret sigter på at sejle nordpå fra Japan for at krydse over til Alaska og ned langs den amerikanske kyst, når de engang kommer så langt, at de skal tænke i hjemrejse.

Så er der sejlervideo for børn
Isabella og Sebastian er på vej Jorden rundt med deres forældre Torben og Karina. Børnene sender video om deres tur fra båden Evy. 

Du kan også følge familien via deres Facebook side her★ Artikel

★ Syntetisk diesel kan skade din bådmotor

★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Udvalgte artikler *