Dansk sejlerfamilie sender live fra Fransk Polynesien

Sanne, Troels, Sally Lou og Camilla ligger ved Nuku Hiva i Fransk Polynesien. Øen er lukket ned indtil den 29. april. Der er badeforbud og alle restauranter er lukkede. Sejlerne i bugten kan kun tage til land for at proviantere.

I over en måned har den københavnske familie Ørnebjerg Bækholm med rødder i Svendborg og deres gast Camilla Juhl Nielsen siddet på deres båd i Nuku Hiva. De har ikke mulighed for at besøge andre både, bade i havet eller gå i land, medmindre det gælder indkøb.

– Vi har kun været i land for at handle, og vores datter Sally Lou har slet ikke forladt båden, siden vi ankom fra Galápagosøerne for en måned siden, fortæller Troels til Bådmagasinet. Kun en person pr. båd kan gå i land for at gøre indkøb, og der skal helst gå nogle dage imellem.

– Vi er i en lockdown indtil den 29. april, men myndighederne på øen vil måske åbne op for butikker og restauranter inden da, men intet er sikkert. Lige nu er Nuku Hiva coronafri. Alle de 80-100 både, der ligger for anker eller i marinaen venter. Nogle har valgt at sejle videre til Tahiti, hvor man kan flyve hjem fra, men vi har problemer med roret, og så længe at jeg ikke må dykke ned og undersøge det, kan vi ikke sejle ud herfra, siger Troels.

Sally Lou modtager hjemmeundervisning om morgenen, bådene i området holder kontakt over VHF-radioen med quizzer, fortællinger og informationer. Og ellers får familien tiden til at gå med at vedligeholde S/Y Atreju, hvor man har banket lidt overfladerust væk og gjort rent under dørken med våd klud og tandbørste i alle kanter og på rør og ledninger.

– Vi føler os ikke alene. Lige nu er vores problemer ikke store. Folk i verden har det værre. De mister deres jobs, dør og er rigtigt syge. Det er et vigtigt perspektiv at have med sig, siger Troels.

Familien sender indimellem live fra deres båd, hvor man kan stille spørgsmål til livet ombord. Se mere om deres oplevelser og tur på FB: En hel verden venter.

Her er den seneste live-udsendelse fra Atreju:

003 nuku hiva

Sally Lou har ikke været i land i en måned, men er måske den, der klarer sig bedst på båden uden at kede sig.Seneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *