Jes og Lasse sidder fast i Panama

Drømmen om en treårig jordomsejling er sat på standby. Jes og Lasse fra København sidder fast på Stillehavssiden af Panama uden gaster og uden at ane, hvornår de kan komme videre. Der er udgangsforbud i Panama.

Det syder og braser i det lille pantry ombord på Marco, hvor splitkaptajn Jes Brix Lauridsen har åbnet en dåse majs og steger pølser og brasekartofler. Over Messenger taler jeg med den anden delejer og kaptajn Lasse Storm.

De to københavnere er sejlet fra Danmark den 28. juli sidste år i deres fælles Jeanneau Sun Odyssey 45.1 fra 1997. De krydsede Atlanten, sejlede til Grenada, men er nu fanget uden for havnen La Playita Marina, hvor de ligger for anker.

– Efter vi kom igennem kanalen den 13. marts, ventede vi på fire nye gaster fra Danmark. Tre af dem landede i Panama lufthavn, men blev nægtet indrejse – de måtte vende om. Landet blev lukket ned. I dag skiftes mænd og kvinder til at handle ind, så vi har kun lov til at gøre indkøb hver anden dag. Vi har to timer til at sejle ind med dingien, finde en taxa og købe maden, fortæller Lasse.

Han har solgt sin lejlighed og opsagde jobbet ligesom Jes for at indfri drømmen om en jordomsejling over tre år. Lige nu står alt på standby.

– Det begynder at blive ensformigt. Vi har ligget stille her en måned og fordrevet tiden med at bade i det varme vejr, reparere småting på båden og undersøgt muligheder for at komme videre, men vi bliver nødt til at tage en dag ad gangen. Vi håber, at vi kan sejle videre i slutningen af juni med gaster. Endnu er alt dog usikkert. Vi ønsker ikke at efterlade båden, og det er nærmest umuligt og indebære måske en smitterisiko at flyve hjem, så vi bliver, selvom om det er på ubestemt tid, siger Lasse Storm. En plads i havnen koster to dollar pr. fod, så det vil blive 700 kr. om dagen, hvis de skulle efterlade den.

De to jordomsejlere har kun lidt kontakt til andre både. Der ligger en dansk båd mere, Sirius, som de har besøgt, men at tage på land og gå ture eller være for længe i havnen kan koste bøder på op til 700.000 kr. for at overtræde udgangsforbuddet.

panama forside

Lasse og Jes krydsede Atlanten, sejlede til Grenada, men er nu fanget uden for havnen La Playita Marina, hvor de ligger for anker. Privatfoto

002 sailing marco i panama

 De to jordomsejlere arbejder på et videoprojekt ”Lifeexplorers”, som handler om vores jagt på det gode liv. Følg projektet her. Privatfoto.

For tre uger siden sejlede de gennem Panamakanalen. Følg videobloggen her:★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker