fbpx

Se en delfin!

Inkluder i Newsletter: Ja

Sommeren er over os, og det er nu, der er de største chancer for at se havpattedyr som hvaler og sæler i danske farvande. Først og fremmest marsvinet og den spættede sæl, men mere sjældne strejfere kommer også forbi en gang imellem.

Marsvinet, eller ”Tumleren”, som det også kaldes, kan i naturen blive op til 25 år gammel, og det svømmer med en gennemsnitshastighed på 17 km. i timen. Marsvinet vejer mellem 55 og 65 kg. som voksen og er mellem 150-180 cm. langt.

Det føder hvert år en unge, som også kaldes en ”kalv”, mellem slutningen af juni og to uger ind i juli, der vejer omkring fem kg. og har en længde på 65-85 cm. Ungen dier i fem til otte måneder en mælk med en fedtprocent på omkring de 50 og efter et år måler den 120 cm. Marsvinet er totalfredet, og så er det en nær
slægtning til delfinen.

Se en delfin

I de indre danske farvande forekommer marsvinet hyppigst langs den jyske østkyst fra Djursland til den tyske grænse, omkring Fyn og med en særlig stor forekomst i Lillebælt og det Sydfynske Øhav. Men også i Storebæltsregionen og langs dele af Nordøstsjællands kyst og i Issefjord en ses ofte marsvin. I Limfjorden, Øresund og omkring Bornholm er marsvinet derimod en sjælden gæst.

Hertil og ikke længere...

Læs resten af artiklen "Se - en delfin!" i Bådmagasinets juli udgave 2017, hvor du også kan læse om, hvilke andre spændende dyr, du kan møde i indre danske farvande.

Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter". Du logger ind i øverste højre hjørne - lige over menuen.

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du se vores forskellige abonnementstyper her.

Et abonnement (både t rykt og online) giver adgang til:

  • Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen.
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter (over 90 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65 % på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen "Se - en delfin". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.