fbpx

Harba runder 100 havne

Dansk betalingsapp til lystsejlere vokser og kan nu benyttes i over 100 havne rundt om i Europa
Europæiske borgere skal ikke længere betale roamingtakster, når de benytter internettet på deres telefon i udlandet. Fremover er det derfor endnu nemmere for sejlere at betale deres havnepenge med mobilen, når de besøger udenlandske havne. Helt præcist kan de nu benytte sig af den prisvindende danskudviklede app, Harba, i 100 havne fordelt på 11 europæiske lande.

"Den opbakning og gode modtagelse, vi har fået fra sejlere og havnene, gør, at vi har overgået vores forventninger og nået ud i 100 havne på et år. Det er vigtigt for os, at dem, der bruger vores service rent faktisk føler, det er noget, der giver dem værdi, og det er skønt for os at vide, at vi giver både havnepersonalet og sejlerne endnu bedre oplevelser i havnene”, siger Christian Elkrog stifter af Harba.

Europa er med om bord 100 havne er ikke et mål i sig selv, men et skridt på vejen til at sejlere frit kan sejle derhen, hvor vinden blæser, uden at skulle spekulere på om de har den rette valuta med. Henover sommeren arbejder et international team derfor hårdt på at udrede appen til resten af Europa. I øjeblikket er appen tilgængelig på Dansk, Engelsk, Tysk, Svensk, Norsk, Polsk, Estisk, Litauisk, Fransk, Hollandsk, Spansk og Kroatisk, og i nær fremtid kommer den også på Portugisisk så udenlandske sejlere kan servicere sig selv uden at kende lokalsproget.

"Vi arbejder på at få så mange havne med som muligt, så sejlerne får mest værdi ud af appen, ligegyldigt om man mest er til kortere weekendture til nærliggende havne eller længere tursejladser rundt i Europa”, pointerer Christian Elkrog.

Udvikling er vejen frem Appen er udviklet med udgangspunkt i, hvad sejlere og havnepersonale efterspørger for at gøre deres liv nemmere. Der opstår derfor også hele tiden nye idéer, når flere sejlere og havne fra forskellige lande kommer med, og giver deres feedback. "Jo flere havne vi har med, jo flere nye idéer opstår der, fordi der er så stor forskellighed mellem havne, både på regionalt plan i Danmark, men ikke mindst på internationalt plan er der forskel. Vi ser eksempelvis at havne i Tyskland og Polen i højere grad er interesserede i, at sejlerne kan reservere en plads, end vi har oplevet i Danmark”, uddyber Christian Elkrog.

App til iOS og Android

Ud over betaling kan sejlerne også via appen sende en forespørgsel til havnene om ledig bådplads
på en kommende sejltur og få pladsen reserveret. Havnens fastliggere kan desuden melde, at de
er, eller tager på tur, og pladsen derfor står ledig og kan lejes ud til en gæstesejler.

Udbuddet af services i appen varierer fra havn til havn, alt efter den enkelte havns ønsker. Harbaappen
er gratis at downloade og findes til iPhone, iPad samt mobiltelefoner og tablets med Android-styresystem.