fbpx

Götakanal: Den 185. sæson er startet

Inkluder i Newsletter: Ja

Vores svenske naboer har i denne her uge åbnet sæsonen for Götakanalen, der er populær blandt de danske sejlere henover sommeren. Siden sæsonlukningen i efteråret har man haft travlt langs kanalen med et større renoveringsarbejde. Mange steder har man brugt samme byggeteknik, som man brugte for 200 år siden - fordi det er den bedste teknik.

En af åbningstalerne fremhævede ved indvielsen specifikt det initiativ, som den svenske stat har gjort for at bevare Sveriges kulturarv. I første omgang har den svenske stat investeret 200 millioner svenske kroner i projeket, der skal sikre en bæredygtig fremtid på og ved kanalen.

Cykelsti langs kanalen

Erhvervsdrivende langs Götakanalen udvikler konstant nye koncepter og muligheder for de besøgende. "Med over tre millioner besøgende om året, er kanalen en vigtig motor for den svenske turisme, og gæstfrihedsindustrien er et lokomotiv for svenske eksport, baseret på alt det, Sverige har at tilbyde: Natur, historie, kultur, sport og gastronomi. Kanalen repræsenterer alt dette i en unik kombination", udtalte Eva Lindström, sekretær ved Ministeriet for Industri, under sin åbningstale og konkluderede ved at fremhæve opgaven og målet om en kontinuerlig cykelsti langs kanalen i 2020.

Göta Kanalens sæson 2017 strækker sig fra maj 3. og 29. september.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *