Unge på budgetsejlads

Vandet er spejlblankt, solen steger, og vi har lige taget afsked med Æbelø. Klokken er 10.00 om morgenen, og vi driver langsomt væk fra Æbelø. Loggen står på 0,0 knob og det samme med vinden.
Lasse og jeg ligger i cockpittet kun iført shorts og solbriller og P3 kører i baggrunden. Rattet er låst fast, storsejlet er kørt midtskibs, og forsejlet er rullet ind, da vi på dette tidspunkt kun bliver ført fremad af strømmen. Snart skal fiskestængerne frem for at prøve lykken. Historien starter et par dage forinden i Kalundborg.

Da jeg havde tidlig sommerferie, blev jeg hurtigt enig med en af mine venner, Lasse, om at vi skulle ud og nyde et par dage på havet. Da mine forældre stadig arbejdede, kunne det lade sig gøre at låne deres IMX 40. Vi planlagde derfor en 6-dagstur fra tirsdag til søndag morgen. Den egentlige rute betød ikke så meget for os, og det blev da også først besluttet dagen inden afsejling, at det skulle være en Fyn rundt.

Unge budgetsejlads 1188

Lasse og Hjalte på tur.

Jeg havde et par dage forinden læst en artikel i Bådmagasinet om en familie, som sejlede England rundt. Jeg bed især fast i deres budget. Familien på 4-5 personer havde brugt 100.000 kroner på fire måneder. Det var beskrevet som billigt. Jeg opfattede det som dyrt og vidste, at det måtte kunne gøres billigere. Jeg har aldrig skrevet alle mine udgifter ned, når jeg selv tager ud at sejle, men besluttede mig for at gøre det på denne tur for forhåbentligt at vise, at alle kan sejle uanset deres økonomiske
situation.

Læs hele artiklen "Unge på budgetsejlads" i september udgaven af Bådmagasinet. Er du abonnent og logget ind, kan du læse hele artiklen under "Mit Bådmagasin - artikler for abonnenter".

Er du ikke abonnent på Bådmagasinet, men ønsker at være det, kan du tegne et online årsabonnement for 499 kroner her.

Du kan naturligvis også få leveret den trykte udgave af Bådmagasinet, direkte i din postkasse på adressen, køb trykt abonnement her (der findes flere at vælge i mellem).

Begge abonnementstyper giver adgang til:

  • De 12 næste numre af Bådmagasinet online. (leveret direkte i din postkasse ved trykt abonnement).
  • Hente Bådmagasinet til tablets (iPad eller Android) eller læs det direkte på PC skærmen
  • Låste artikler - kun for abonnenter.
  • Stort online-arkiv med Bådmagasinet fra 2010 og fremefter ( over 80 online blade).
  • Mulighed for at benytte shoppens specielle tilbud til abonnenter - spar op 65% på udvalgte varer.

Ønsker du blot at købe denne ene artikel, kan du også gøre det her på sitet.

Køb artiklen - "Unge på budgetsejlads". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.