fbpx

På tur med Hou Maritime Efterskole - der skal tages hånd om meget om bord

Inkluder i Newsletter: Ja

Dagens beretning er skrevet af elev Asger Thormann fra Hou Maritime Efterskole. Hele efterskolen er i denne uge på tur i forskellige både, Bådmagasinet følger dem og bringer hver dag en spændende beretning fra turen. Dette er fjerde del.

Lyden af bølgernes klukken vækkede mig stille. Båden gyngede let i den sagte brise. Nedergaards og jeg havde igen sovet i cockpittet af J80'eren Egmont. Klokken var omtrent 09.00, og jeg hørte stemmer på broen udenfor. Vejrudsigten så ud til at love regn med regn på, og vi ville ikke sejle videre fra Snaptun havn. Cockpittets ujævnhed sad i ryggen på mig, mens søvnen var ved at få overhånd igen. Lyset skinnede ind gennem åbningen ved rorpinden. Min sovepose var varm og indbydende, mine øjne tunge, men lysten til at komme ud i luften var stærkere.

IMG 7677

Jeg gik en tur på kajen og mødte mennesker der nød deres beskedne portioner af morgenmad, da disse for det meste bestod af havregryn med lunken mælk. Min besætning vågnede langsomt, mens jeg rodede efter bananer, som var vores morgenmåltid. Vi blev hurtigt enige om at to bananer, til hver, ikke var nok til at starte dagen på, så to liter minimælk blev handlet ind i den lokale kiosk til at supplere vores havregryn.

Efter morgenmaden ved 10.30 tiden gik jeg på besøg andre både, og fandt Jeppe, Enok, Asger F, Mors og Tobias Lang. Vi tænkte, at det var en tid til en dukkert. Hurtigt fik vi skiftet til badetøj og gik mod færgehavnen for at finde det højeste udspringssted, men vi blev enige om at det var for risikabelt og fandt samtidige ud af at badebroen havde mindst to meter ned til overfladen. Der blev gået til den med saltoer og flotte hovedspring, men vandtemperaturen var alligevel for lav til en længere svømmetur. Efter erfaringer fra tidligere på turen surrede jeg mit håndklæde godt fast med et reb.

IMG 7672

En lille dukkert er altid godt. Foto: Hou Maritime Efterskole.

Ved tolvtiden samledes alle elever til et fællesmøde på en stor græsplæne. Der var ingen sejlads på grund af massive regnbyer, som forventedes at ramme Snaptun ved 15 tiden, dog var der flere tilbud, man kunne melde sig til, f.eks kunne man dyste mod den lokale efterskole "True North" i discipliner som rundbold.

IMG 7675

Et slag rundbold blev det til for nogle elever. Foto: Hou Maritime Efterskole.

En anden mulighed var at tage til Hjarnø på den anden side af sundet. Jeg besluttede mig for at tage på fisketur i Egmont. Vores lille gruppe af mennesker tøffede ud af havnen for motor. Vi lagde os for anker og kastede nogle blink i for at fiske nogle hornfisk.

IMG 7679

Nogle fiskede også fra molen. Foto: Hou Maritime Efterskole.

Vi vidste godt, at det var sent på sæsonen, og at chancen var lille men hyggeligt var det alligevel. Da vi stævnede ind i havnen igen, ramte regnvejret. Hurtigt fik vi sat bomteltet op og bestilt en burger på den lokale grillbar.

Svært at få budgettet til at holde

Resten af dagen gik med film i båden, og genren stod på gyser. Vandet løb ned af masten som går lige ned gennem køjerne i stævnen. Madrasserne sugede vandet, og det hele var plask vådt. Klokken nærmede sig 20.00, hvor kiosken lukkede så i en fart blev ekstra mælk købt til morgenmaden. Efter en halv times tid begyndt vi madlavningen. I dag skulle vi have pastaskruer, skinketern og ketchup til aftensmad. Vi havde været nødt til at skærer nederen på maden, da vores budget ikke kunne holde. Vi er seks mand på båden, og vi havde regnet med at bruge 200 kroner pr. dag. Vi bliver nok nødt til at tage mindst en aften mere som denne for, at vi kan spise godt de andre dage. Ikke nok med at vi ikke havde voldsomt meget mad, kom jeg også til at hælde størstedelen af vores pasta i havnen, da jeg skulle hælde vandet fra.

Strømmen fra himlen fortsætter ufortrødent. Da båden er meget trang, har vi haft to personer til at sove på dækket, men med den silende kan det måske blive et problem, vi må se, hvad natten bringer.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *