fbpx

Tursejlerne havde travlt i weekenden

For de sejlere, der var sejlet på sommertur i sidste uge, blev det nogle lange dage, da den kraftige blæst ramte landet. Flere både og sejlere måtte søge i havn og endda blive det samme sted i flere dage.

Trippen op og ned af havnens areal, tjekke vejret på smartphonen eller computeren var blot nogle af de ritualer, man så adskillige sejlere foretage sig i de danske havne. En vis frustration bredte sig - alle havde det samme spørgsmål: Hvornår løjer vinden, så vi kan komme videre?

havnelil

I weekenden var det knap så blæsende. Her er vi i Lillebælt. Foto: Per Heegaard.

Endelig kom der et vejrskifte i weekenden, hvor de indeblæste sejlere kunne komme på vandet igen - videre til næste havn. Langt de fleste sejlere var ligeglad, hvor turen gik hen. Det handlede om at komme fremad.

En af de sejlere, der var blæste inde i Juelsminde, var Villy og Brian, der er på deres årlige sommertogt - en mandetur uden koner. Planen var at nå Flensburg, så hurtigt som muligt fra deres hjemhavn i Nappedam. De havde dog ikke regnet med at skulle bruge flere dage i Juelsminde. "Vi har set det, der er er værd at se i Juelsminde, nu vil vi gerne videre. Midt på ugen tog vi chancen og kastede fortøjningerne, men blæsten var for kraftig. Det kunne vi mærke, lige så snart vi kom ud af havnen. Så vi sejlede ind igen". Brian og Villy kom da videre fra Juelsminde i weekenden og er nu nået til Tyskland.

flagget

Det handler om at komme fremad efter nogle dage i havn. Her er sejlene ikke brug, og der sejles for motor. Foto: Per Heegaard.

Bådmagasinets Per Heegaard var i området omkring Lillebælt i weekenden, og også han kan berettet om "stor-skifte-dag" i havnene.

Liillebæktsbrone

Solen sænker sig over den gamle Lillebæltsbro. Foto: Per Heegaard.