fbpx

Nyt signalflag – legekammerater søges

Alle sejlere kender forkortelsen MOB (Mand Over Bord). Langt færre kender derimod forkortelsen BOB, som i det maritime sprog normalt står for "Bunker On Board" (Brændstof Om Bord). Nu får BOB imidlertid en helt ny betydning – nemlig "Børn Om Bord".

Her forud for sommersæsonen lancerer Dansk Sejlunion et signalflag til til den nye variant af BOB. "Idéen med BOB-flaget er at lette sejlende børnefamiliers muligheder for at komme i kontakt med hinanden – ved at signalere til andre, at vi har potentielle legekammerater om bord", forklarer klubkonsulent Henrik Tang Kristensen, Dansk Sejlunion.

Letter livet i havnen

Ikke mindst livet i havnene under sommertogtet kan måske forløbe lidt nemmere – til glæde for både børn og voksne – hvis børnene hurtigt finder sammen, når de spotter et BOB-flag. Også på søen kan BOB-flaget bruges til at kippe ved passage – og hvem ved, måske udveksle lave en hurtig legeaftale til en senere havn.

"Selv om det er et signalflag i den lettere genre, så er udfordringen med at aktivere børn, når man er på sejlerferie, alvorlig nok. Dét, ved jeg, at mange børnefamilier kan skrive under på", siger Henrik Tang Kristensen.

Børnefamilier og bedsteforældre kan købe BOB-flaget via Dansk Sejlunions webbutik, sejlershoppen.dk, for 75 kr., inkl. forsendelse.

"BOB-flaget er et eksperiment, vi har ingen idé om interessen, så i første omgang har vi blot fået produceret 100 flag", siger Henrik Tang Kristensen.

Husk også, at sejlende børnefamilier kan søge ligesindede via Facebook-gruppen "Flotillesejlads i Danmark".

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Kort nyt

Voldsom brand i motorbåd – ingen personskader

Udvalgte artikler *