fbpx

Campingferie skiftes ud med livet til søs

I Aalborg har 17 årige Louise Adelborg længe gået rundt med en drøm om at komme ud at sejle. Louise elsker at dykke og være på eventyr ved vandet. Ofte har hun plaget sine forældre om, at de skulle tage på en fælles sejlferie - men forældrene er mere interessede i at campere. Heldigvis har Louise valgt selv at gøre noget ved drømmen.

Louise har meldt sig som trainee under The Tall Ships Races 2015, og er én af de 162 unge, som sendes ud at sejle på et af deltagende skibe. Turen går fra Kristiansand i Norge til Aalborg.

20100720lh101466

Mange unge er med som trainees om bord på skibene

"Jeg læste en artikel på Facebook om unge, der havde deltaget i The Tall Ships Races, og det lød både udviklende, udfordrende og vildt spændende. Da jeg kom hjem, fortalte jeg min mor og far om muligheden, og de sagde, at det da var lige noget for mig. Så valgte jeg at søge en plads, og nu glæder jeg mig helt vildt til at komme afsted" fortæller Louise Adelborg.

Fællesskab på tværs af sprog

Hun håber, at sejlturen fra Kristiansand til Aalborg kan være med til at ruste hende til fremtiden og skabe nye venskaber. "Jeg synes, at det er spændende, at vi skal arbejde på skibene på tværs af nationaliteter og sprog, og det bliver helt sikkert lærerigt at tale så meget engelsk. Jeg tror også, at jeg kan lære en masse af, at vi skal være fælles om at løse opgaverne undervejs, og så bliver det fedt at møde en masse andre unge fra hele verden, som forhåbentligt bliver mine venner", siger Louise.

Fest på havnen

De deltagende skibe i The Tall Ships Races 2015 ankommer til Aalborg fredag den 31. juli 2015, hvor der også vil være festligheder på havnen. The Tall Ships Races er en årligt tilbagevendende kapsejlads, der har været holdt i de europæiske farvande siden 1956. Formålet er at give unge mennesker en unik rejse til søs. En rejse på tværs af landegrænser og religioner.

20100720lh101832

Der er mange opgaver om bord

Mere end 3.000 søfolk fra hele verden kommer til Aalborg i dagene 1.-4. august, og langt størstedelen er unge i alderen 15-25 år, der har meldt sig som trainees. Som trainees er de unge en fast del af besætningen om bord på skibene. De får vagter på dækket og i køkkenet, og de lærer om alt fra fortøjninger og sejl til at håndtere søsyge.

Du kan se mere om The Tall Ships Race i Aalborg her.