fbpx

Øhav i verdensklasse – Det Sydfynske Øhav

I år er lanceret et nyt initiativ om Det Sydfynske Øhav på havneguiden.dk, hvor du kan finde en masse informationer og inspiration til en kommende tur til det sydfynske. Man arbejder på at skabe nye oplevelser for alle sejlere og bygge bro mellem havn og land, og på den måde have endnu mere at byde alle sejlergæsterne på.

I et ”Øhav i verdensklasse” kan du besøge et unikt sejlerområde – som også er et enestående oversvømmet istidslandskab, hvor der er udfordringer og sejleroplevelser for alle. Her mellem de mange øer, hvor det lave vand, de strømfyldte sunde, de små hyggelige havne, stemningsfulde ø-havne og de større købstadshavne byder på et utal af oplevelsesmuligheder og mulighed for gode minder.

På websiden www.havneguide.dk/øhav skriver de videre:

Gå på opdagelse i Det Sydfynske Øhav, få inspiration til din næste kurs i de turforslag, vi har på siden her eller lad de unikke søkortfortællinger guide dig til nye sejleroplevelser.

 Lad dig overraske af søkortfortællingernes interessante oplysninger, der får dig til at se på ’vand-skabet’ med nye øjne og giver dig lyst til at dykke ned i Øhavets natur- og kulturarvs skatkammer af spændende historier.

Lad dig inspirere til en længere cykeltur til en af de særlige ’hatbakker’ eller en vandretur næste gang, du er i en ny havn.

Find inspirationen her på siden, hvor du også kan få informationer om konkrete events og aktiviteter, der sker rundt omkring i både Øhavnene og de andre havne.”

Så hvis du og familien har kikkerten rettet mod det sydfynske, som et potentielt mål for sommerens tur, så kig forbi websiden, hvor du også kan læse om de enkelte havne.

Havneguiden.dk ejes og drives via Foreningen af Danske Lystbådehavne (FLID) af medlemshavnene og omtaler lystbådehavne og marinaer i Danmark. Som udgangspunkt er det en elektronisk havnelods, som bliver kombineret med nyttige informationer til tursejlerne ved ankomst til en havn, men også til planlægning af turen.