fbpx

Bruger du havnebooking?

Inkluder i Newsletter: Ja

Åbent brev til havnefogederne

Selvfølgelig er det ikke med samme vi vil med sommerferien på havet. Nogle vil ud og nyde stilheden og nogle vil give den gas med vandski og badetøj. Nogle vil sejle en lille tur og nogen vil langt – rigtig langt. Og igen er der nogen som bare vil et nyt sted hen og som primært bruger havet til transport mellem havn A og havn B. Men...

Personligt er min største nydelse at jeg netop ikke ved hvad jeg skal. Når jeg i begyndelse af juli sejler ud af hjemmehavnen i Øresund tager vi første beslutning – nord eller syd. Der bliver så taget mange af den slags beslutninger, men fælles er at alt kan ændres, alt kan laves om og intet er bestemt. Vinden, vejret, humøret, stemningen, temperaturen, proviantsituation ændrer hele tiden beslutning om bestemmelsessted nogle gange ind til flere gange på samme dag.

"Skal vi ikke bare fortsætte til solen går ned"? Vinden er rigtig, sejlføringen perfekt, vejrmeldingen er i orden. "De bøffer kan vi da bare stege her og nu og så fortsætte ud i den flotte sommer aften eller måske nat" – hvis vi føler for det.

Se det er sommer. Det er frihed. Det er afkobling. Det er ferie.

Nu er det så at sommerhavnene ønsker at udvide deres service overfor gæsterne:

"Book din havneplads på internettet – nemt og bekvemt".

Intet kunne i min verden være mere ubekvemt end midt i Storebælt at tænde for en vores mange apparater for online at surfe rundt for at finde en god plads. Booke den og så være nødt til at indfinde mig præcis der, før kl. et eller andet. Eller endnu værre; booke flere dage i forvejen for at være sikker på at få de bedste pladser og så være nødt til at sejle alt for kort på en god dag og alt for langt på en hård vejrmelding.

Men så kan man jo bare gå på nettet igen for at booke om igen - og igen. Vi kan så checke om der på grund af vejret er kommet afbud på en anden god plads, og så afbooke den første booking, hvis vi kan få bekræftet den nye booking osv. Næste skridt bliver en tom men helt booket havn administreret at et Euro Park, Dockspot eller lignende system, måske med tab af det på internettet allerede betalte beløb, hvis man ikke ankommer.

Havnen forbliver derfor tom men overbooket i hårdt vejr. Jeg har allerede set begyndelse til det i Sverige, og jeg frygter hvor det tager os hen?

Frihed uden at være på

Sejlerferie sætter os tilbage i en anden udgave af tid og rum end der hvor vi er i til dagligt. Den gør os afhængige af vejr og vind og den giver os et par ugers tilbagevenden til naturen, den virkelige verden. Der hvor alt ikke er skemalagt. En kort og meget elsket frihed – uden at være på!

Så til jer i havneadministrationen: Tving os nu ikke til tablet og computer til det også. Respekter vores ønske om frihed. Det er ikke nødvendigt og absolut ikke på min ønskeseddel. Den lille familie i en IFer med de 2 børn skal selvfølgelig have den gode plads helt inde ved siden af iskiosken og de andre krabbefangere, også selv om de ikke har reserveret et par dage i forvejen, eller for lidt siden ude i tordenbygen.

Keld Arentoft




Seneste nyheder





Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering





Udvalgte artikler *