fbpx

Sejl Danmark Rundt - og lær at sejle

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er mange måder at få et duelighedsbevis på, og desværre er der udbydere i Danmark med meget kortvarige kurser, hvor du godt nok får duelighedsbeviset i hånden bagefter, men du lærer ikke at sejle ordentligt på nogle få dage.

Mange klubber og sejlere – og tillige Bådmagasinet - undrer sig over, at Søfartsstyrelsens & censorer ikke stiller blot nogle rimelige krav til sejlernes færdigheder ved ’prøven i sejlads’ ?

Heldigvis er der også mange gode, seriøse sejlerskoler, hvor du kan gennemgå en mere grundig uddannelse, som afsluttes med Duelighedsprøven. Det gælder både klubsejlerskole samt også en del kommercielle tilbud. Du finder en oversigt over alle klubsejlerskolerne hos Dansk Sejlunion – Sejlerskoler for voksne

Oure Højskoles nye tilbud er et brud med alle hidtidige traditioner for sejlkurser i Danmark, og udover man kan tage et Duelighedsbevis, så får man solid sejlfaring- og viden samt en række andre stærke kompetencer, når man har været Danmark Rundt.

Spændende tilbud fra Oure Højskole

På Oure Højskole får du i 2015 en unik mulighed for at lære alle nødvendige kompetencer inden for sejlads, så du kan sætte kurs mod fremmede kyster og spændende oplevelser. Et helt specielt kursus, som varer fra 5. april til 27. juni 2015.

Du behøver ikke være erfaren sejler, når du starter. Det skal du nok blive, når du har været Danmark Rundt. Vi giver dig alle værktøjerne, og du får rig mulighed til at prøve dem af i praksis.

For nogle vil kurset samtidig være en ideel forberedelse til fremtidige langturssejladser til fjerne farvande og unikke øjeblikke. Der findes ikke en charterversion af oplevelsen ved en sand langturssejlads, men dette kursus vil give dig et rigtig godt udgangspunkt til efterfølgende at realisere din eventyrlyst. Men det er naturligvis samtidig en god ide herefter at sejle nogle længere distancer i nordiske farvande, hvor der er rige muligheder for at lære og erfare.

Dette Oure kursus på 12 intensive uger giver eleven træning og undervisning i alle de færdigheder, der kræves for at begå sig på havet, og som afslutning sejler holdet hele Danmark rundt.

På turen kommer man til at besøge Aarhus, Anholt, Skagen, Göteborg, hvorfra man sejler ned langs den svenske skærgård til København. Herfra går turen til Bornholm, hvor man lægger til under Folkemødet.

Der sejles i DS37 matchracere som Oure Idrætshøjskole har fire af. En bådtype, der med sin gode sejlegenskaber er ideel til kursus. Man kan også overnatte i dem, men det vil være relativt primitive forhold.

På kurset skal deltagerne lære en lang række færdigheder og kompetencer, der er nødvendige for en sejler. Man lærer at udstikke en kurs og tage beslutninger, selv når situationerne presser til. Man får mange timers erfaring på vandet, så når man kommer i havn efter Danmarks-rundsejlingen vil man være godt udrustet til længere togter.

Hele processen er også rettet mod at udvikle deltagerne som menneske. Det er selvfølgelig individuelt, hvad deltagerne vil tage med sig, men alle deltagere vil kunne opleve, at kurset flytter dem personligt. Kompetencer som teamwork, evnen til at træffe afgørende beslutninger, overblik og ro under pres samt viden om de grundlæggende mekanismer, der skaber et stærkt hold har du rig mulighed for at udvikle i løbet af kursets 12 uger.

Kurset omfatter:

  • Søfartsstyrelsens duelighedsbevis til navigation, kort og kompas - et kontant bevis på, at du behersker de grundlæggende sejladsteknikker.
  • Træning og praktisk erfaring med søsikkerhed og førstehjælp - Vi arbejder med sikkerhedsprocedurer og afprøver potentielt farlige situationer under kontrollerede forhold for at give dig de nødvendige kompetencer til at kunne håndtere de mange sikkerhedsmæssige udfordringer på en langturssejlads.
  • Kurser i teampsykologi, kommunikation og kost & ernæring
  • Grundkurser i reparation af båd, sejl og rig
  • Sømandskab - korrekt håndtering af skib og udstyr, samt sikker og forsvarlig sejlads
  • Træning i at producere film fra søen
  • Fysisk grundtræning gennem fitness, svømning, løb, MTB og meget mere. 

Oure Højskole har samlet nogle af Danmarks mest erfarne sejlere til at undervise, og de er samtidig nogle spændende personligheder.

Oure Christian Liebegreen_instruktør

Christian Liebergreen masser af erfaring. Udover at være uddannet navigatør har han sejlet jorden rundt alene på 260 dage uden at gå i land undervejs. Han har også en fortid som patruljemand ved Sirius-patruljen, han har vandret tværs over Canada med en rygsæk og cyklet hele New Zealand rundt.

Christian har været tilknyttet Oure Højskole som sejladsunderviser siden sommeren 2014. Han er ansvarlig for Danmark Rundt, men suppleres af flere dygtige gæstelærere. 

Oure Mikke Beha_instruktør

Det meste af sin barndom har Mikkel Beha sejlet verdenshavene rundt på Nordkaperen med sin far Troels Kløvedal. I sit voksne liv er det også blevet til et utal af ekspeditioner og rejser til vands. Han ved fra første hånd, hvad det kræver at færdes på søen i alt slags vejr. På kurset vil han være gæstelærer og bidrage med sine utallige erfaringer og beretninger fra søen.

Mikkel Beha Ericsen vil være gæsteunderviser på kurset og være til stede i to dage i løbet af forberedelserne. Desuden vil han sejle med på en etape af selve sejladsen. 

Oure Martin Kirketerp_instruktør

Under OL i Beijing i 2008 kom Martin Kirketerp for alvor på det internationale søkort, da han sammen med makkerenJonas Warrervandt guldmedalje i en lånt 49'er-båd. Den konkurrenceglade sejler kæmper stadig med på højeste plan, og han vil kunne lære dig at træffe de rigtige beslutninger, når vandet står om ørerne på dig.

Martin har tidligere undervist sejlere på Oure Højskole som gæstelærer, og det vil også være i den funktion, han indgår på dette kursus, hvor han vil være til stede en dag i løbet af forberedelserne. Desuden sejler han med på en etape af selve sejladsen.

Oure Højskole: Sejlads - Danmark Rundt









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *