fbpx

ARC feltet afsted efter et døgns udsættelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Den 29. udgave af Atlantic Rally for Cruisers er i gang med at tilbagelægge 2.700 sømil over Atlanterhavet fra Gran Canaria til Saint Lucia. Starten gik mandag midt på dagen efter knap et døgns udsættelse.

I årets ARC deltager fire danske både:

Bliss – Beneteau Oceanis 473 - Ib Groth Clausen & besætning

Cygnus Pena – Swan 47 – Carsten Overland & besætning

Louise – Nauticat 42 – Jan Kjær & Carina

Chili – Lagoon 400 – Anders Bertram & besætning

Læs også: Fire danske både krydser Atlanten med ARC

Ib Groth Clausen, skipper på den danske Benetau Oceanis 473 ’Bliss” fortæller efter starten:

”Så kom vi afsted. 22 timer forsinket. Men her godt en time efter starten begynder solen at titte frem efter ganske mange dage med gråvejr, og vi forsøger at finde os til rette i Atlanterhavsbølgerne og ikke mindst at styre i dem.”

”Vi sejler næsten 8 knob fremad og humøret er højt. Sådan her bliver det de næste 3 uger, bortset fra at det kun bliver varmere. Det er allerede ret varmt i kahytten, så........ Vi skal nu i en god bue udenom Gran Canaria, hvorefter vi bommer og sejler mod sydvest.”

”Der har allerede været flyvefisk (1). Men vi er ikke tilfredse før vi også har set hvaler. Alt går godt. Vagtplanerne er startet. Inden der er gået et døgn kan vi ikke se de andre både.

Det er kun tredje gang I løbet af 29 år, at ARC starten er blevet udsat, hvilket var forårsaget af fire dages kraftig regn og meget hård vind.

ARC ledelsen tog dette skridt, idet man har besætningernes sikkerhed som første prioritet, og de fleste både er tursejladsbåde, som alle tager afsted for at få den bedst mulige sejlads og oplevelse på vej over Atlanterhavet. Selv mange af de mere erfarne besætninger på de mere kapsejladsprægede både var tilfredse med, at starten blev udskudt til mandag.

Så snart man er fri af De Kanariske Øer forventes mere moderate ’trade winds’ for de første dage.

De sidste par dage er forventningerne store og stemningen høj – her er nogle billeder fra før starten - eller er taget af ARC fotografen JAmes Mitchell og illusterer nogle af de de sidste indtryk, som sejlerne tager med sig fra Las Palmas på De Kanariske Øer.

Samtidig kan du se de to ARC ruter, den direkte over til Saint Lucia, som startede mandag, samt den anden og længere, der går ned forbi Kap Verde øerne.

ARC2014-James-Mitchell 02_529

ARC2014-James-Mitchell-7162 531

ARC2014-James-Mitchell 03_531

ARC2014-James-Mitchell-9226 528

Farewell fireworks ARC2014-James-Mitchell 529

ARC and ARC Plus Route Map 531

ARClogo 2014_YW_RGB_530