fbpx

Danske Tursejlere med 5 % medlemsfremgang

Inkluder i Newsletter: Ja

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) ”underholdt” i weekenden på Dansk Sejlunions klubkonferencen om krisen i Dansk Sejlunion som et af de 11 største forbund under DIF. Tendensen er næsten 5 % nedgang i det samlede medlemstal årligt, hvor nogle klubber ’bløder’ mere end andre. Klubber med fremgang kan dog ikke opveje tilbagegangen.

Læs også: God stemning på uhyggelig baggrund

Læs også: Dansk Sejlunions medlemstal falder for sjette år i træk

Samtidig med de dystre spådomme fra DIF om Dansk Sejlunions medlemstal, melder Danske Tursejlere (DT)- som udelukkende organiserer tursejlere og fritidssejlere – samtidig om fremgang.

Danske Tursejleres forretningsfører, Leif Nielsen fortæller, at Danske Tursejlere har haft et spændende år, hvor man også har oplevet en medlemsfremgang på netto omkring 5 %, således at man nu er oppe på 9.500 medlemmer. Dette har samtidig betydet vækst i det antal forsikringer, som man formidler til medlemmerne.

Nettotilgang af medlemmer hos Danske Tursejlere opvejer dog kun delvis medlemsnedgangen hos Dansk Sejlunion, idet organisationerne taler om henholdsvis -5% og +5%, men det er ud fra forskellige tal. DS havde ifølge de offentliggjorte DIF-tal i starten af 2014 - 52.226 aktive medlemmer, som 11.-største DIF-forbund.

Udfordringen er samlet set for dansk sejlsport og fritidssejlads, at der fortsat mangler tilgang af unge sejlere til sejlsporten, lystsejladsen og foreningerne, idet tursejlerne alt andet lige er et modent publikum. Så her er et fælles indsatsområde for alle organisationer indenfor sejlsport og lystsejlads.

Efterspørgsel på målrettede serviceydelser

Det kunne se ud til, at nogle af de medlemmer Dansk Sejlunion mister, i stedet melder sig ind i Danske Tursejlere. Samlet set betydet det i givet fald, at danske sejlere dermed fortsat har en relativt høj organisationsgrad, og i stigende grad efterspørger mere målrettede serviceydelser til lige netop de aktiviteter, som de selv er engagerede i.

Ovennævnte ser unægtelig ud til at give en fordel for de mere specialiserede organisationer som Danske Tursejlere og Foreningen til Langturssejladsens Fremme.

Hvis den kommende DIF undersøgelse af "Havets motionister" ender med en konklusion om, at Dansk Sejlunion skal gøre mere for tursejlerne, idet de udgør en meget stor del af klubbernes medlemmer, så kan man stille spørgsmålet om, hvorfor Dansk Sejlunions bestyrelse lagde det arbejde og den rapport om tursejlads "i skuffen", som blev offentliggjort i januar 2013, og som en række markante klubformænd havde medvirket til ?

Se rapporten: Dansk Sejlunions strategiproces 2011 på området Tursejlads

Bådmagasinet satte i januar 2014 - efter fyringen af Dansk Sejlunions Tursejlads Konsulent pga. besparelser - fokus på blandt andet, hvad der skete med denne rapport, samt bestyrelsens ambition om, at tursejlads skulle være et højtprioriteret område.

DS bestyrelse lancerede dette på generalforsamlingen 2012, blandt andet med de mange flotte ord:

• "DS er og ønsker at være det nationale samlingspunkt for alle sejlere, men det kræver også, at vi sørger for at levere noget til alle sejlere".

• "Og det har DS tænkt sig at gøre, hvilket også budgetterne viser, idet vi tredobler midlerne over en 3-årig periode, så der bliver mere værdi for tursejlerne".

• "DS vil etablere sig på tursejladsområdet med samme kvalitet, seriøsitet og engagement som inden for DS' øvrige områder".

• "Det skal tillige være et prestigeområde i DS, og DS skal være den slagkraftige organisation, også for tursejlads".

Læs hele artiklen: Bliver tursejlerne igen 'sorteper'

Svaret på denne artikel fra DS generalsekretær Mads Kolte-Olsen var, at "Tursejlads har toppriotitet hos Dansk Sejlunion", men i løbet af 2014 har rækken af synlige aktiviteter for tursejlerne hos Dansk Sejlunion været yderst begrænset - Samtidig noterer Danske Tursejlere med stor tilfredshed 5% medlemdsfremgang og lancerer nye initiativer.

Danske Tursejlere - nyt kontor på Nyborg Havn

Den positive udvikling hos Danske Tursejlere betyder nu, at organisationen - som Leif Nielsen udtrykker det - nu bliver en ”rigtig organisation” med eget kontor og mødelokaler på Nyborg Havn i maritime omgivelser.

Dermed skifter man de hidtidige hjemmearbejdspladser ud med nye og velegnede lokaler til sekretariatet i Nyborg, midt i Danmark og i centrum af begivenhederne.

Danske Tursejlere forventer at være på plads på Nyborg Havn i løbet af december. Flytningen giver mulighed for en udvidet åbningstid, ligesom samlingen af organisationens aktiviteter på sigt forventes at give mulighed for endnu bedre medlemsservice.

Ny adresse: Danske Tursejlere, Vesterhavnen 5, 5800 Nyborg

Danske Tursejleres hjemmeside









Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 





Udvalgte artikler *