fbpx

‘Oceans of Hope’ ankommet til Boston

Inkluder i Newsletter: Ja

Det danske sejlskib, Oceans of Hope, er netop ankommet til Boston efter at have sejlet over Atlanterhavet fra Lissabon. Hermed er første store oversøiske etape fuldført på det 17 måneder lange projekt at sejle jorden rundt med en besætning af mennesker med sklerose.

”Oceans of Hope”, der stævnede ud fra København 15. juni, ankom til Boston den 18. september 2014 i høj solskinsvejr. Med ombord var fire danskere med sklerose: Tine Perlt fra Stubbekøbing, Mikkel Farver fra Børkop, Jacob Wolsing fra Virum og Jens Thomsen fra Frederiksberg.

Formålet med projektet er at inspirere mennesker med sklerose til at udfordre grænsen for, hvad man kan på trods af en kronisk og ofte invaliderende sygdom, og til at udleve deres fulde potentiale som mennesker med de muligheder og begrænsninger, de hver især har.

Noget tyder på, at det til fulde er lykkedes for de første besætningsmedlemmer med sklerose på den historiske jordomsejling, der undervejs vil skifte besætning, for at flest mulige sklerosepatienter kan få chancen.

Oceans Boston5090_530

Stolt og træt

"Jeg har stort set ikke mærket til sklerose undervejs,” fortæller 39-årige Tine Perlt, der har været med ombord på båden i otte uger.

”Jeg har fået nye og flere kræfter. Lige nu er jeg stolt, og er hele følelsesregistret igennem. Det her har lært mig, at vi med sklerose godt må tænke store drømme", siger hun og fortsætter: "Sklerose har stjålet noget af min selvtillid - lige nu føler jeg, at jeg har fået den tilbage."

Manden bag projektet, læge Mikkel Anthonisen var også med ombord, da skibet lagde til i Boston. For ham har det også været en fantastisk rejse.

"Lige nu er jeg taknemmelig og glad. Vi har vist, at det kunne lade sig gøre. Sklerose har fået den plads, som sklerose skal have; nemlig som et vilkår, men ikke som det, der sætter dagsordenen. Det er et helt utroligt sammenhold, der har været på båden. Og jeg er overbevist om, at projektet vil ændre den opfattelse, vi har af at leve med sygdommen", siger han.

Det er kun halvandet år siden, at Mikkel Anthonisen, fik ideen til projektet efter et møde med en af sine sklerosepatienter – en tidligere smed, der havde bygget en båd, som han ville sejle jorden rundt i. Da han fik diagnosen sklerose, faldt alle hans drømme til jorden med et brag, og han selv ned i et sort hul.

”Det røg ud af mig: Jamen, du skal da ud og sejle igen!,” fortæller Mikkel Anthonisen om, hvordan ideen kom til ham.

Oceans Boston_529

Oceans of Hope vil gøre holdt i Boston i 10 dage, hvor projektet blandt andet vil være repræsenteret på en stand ved den store årlige sklerosekonference ACTRIMS-ECTRIMS, der løber af stabelen i disse dage.

Planen for båden er herefter at sejle videre ned langs USA og over Stillehavet og videre til Europa igen. Her rammer Oceans of Hope sklerosekonferencen ECTRIMS, der vil afvikles I Barcelona I 2015.

Oceans of hope-projektet, hvis fulde navn er Sailing sclerosis, Oceans of Hope, er en uafhængig organisation støttet af medicinalfirmaet Biogen, der har hovedsæde i Boston.

Læs tidligere Bådmagasin artikler om projektets start i Danmark:

Følg den fantastiske jordomsejling og læs mere om projektet på:

sailingsclerosis.com/oceansofhope

facebook.com/oceansofhope

Instagram.com/OceansofHope

Twitter: @sailsclerosis