fbpx

Ferien sluttede med et knald

Inkluder i Newsletter: Ja

Sommer togtet med "Miss Saigon" er slut, kedelig afslutning der endte på Humlebæk værft. Den gode Preben Hinrichsen værftschef tog skibet på land, og lover det sejlklar inden 3 uger – i god tid inden starten på årets største udfordring ØRC, den farlige kontinent overskridende sejlads, fra Hellerup til Malmø i september måned.

Det hele sluttede med et støjende og ødelæggende knald, der lige så godt kunne have været et glædens knald. Sommertogtet har været en fælles succes, fyldt med gode oplevelser i godt samvær.

Tidligere har jeg skrevet, at der er sket en stille revolution i vores alle sammen sommersejlads.

Krise-koden er godt på vej til at blive knækket, børnene er tilbage på de danske sommerhavne. Ikke bare som bedsteforældre pasningsordning, nææ - de har deres forældre med. Priserne på gode brugte både er kommet ned på et niveau, som gør det realistisk for unge familier at investerer i eget skib.

Typisk, en brugt Maxi 84, en ældre Bavarvia, eller en af de danske klassikere, Granada, Bianca og Ballade eller lign. Alle let genkendelig med cykler og barnevogn, eller løbevogn. Det giver et tiltrængt frisk pust på havnen, gennemsnitalderen har fået et solidt spark nedad. I det Sydfynske og Lillebælt er det 'LM 23 og LM 28 land', de er over det hele, alle meget velholdte. De brugte LM er eftertragtede, og ganske kostbare - selv om de er mere 30 år gamle.

Flotte faciliteter

Mange havne har fået en opgradering, nye badefaciliteter og flere havne er udvidet. Det er en bred tendens, der vil altid ligge mange trætte havneanlæg rundt omkring. Men i takt med de lokale behov oplever jeg en velvilje fra kommunal side.

De sydfynske er typisk turisthavne, hvorfor det også må forventes at standarden her er højere end så mange andre steder. Men ingen af de besøgte havne, er faldet igennem de kvindelige besætningsmedlemmer kræsne forventninger.

Haderslev er et typisk eksempel, en fattig kommune i yder Danmark. Eksistensen ligger i den fysiske placering i yderkanten af Trekantsområdet, og en meget smuk natur fyldt med billige boliger. Fjorden er en naturperle, og altid en udflugt værdig. Den gamle havn er moderniseret i en grad som gør det til et eksperiment, kun fremtiden vil afgøre om det er en succes.

Vi taler om nogle arkitektoniske eksperimenter, der i disse år skyder op i alle de gamle industrihavne. Vellykket i Haderslev? Der skal i hvert fald noget liv i området, lige nu er det klinisk renset, for så meget som skyggen af uorden. Lad os komme igen om 10 år, forhåbentlig kommer vi tilbage til en perle af oplevelser.

En mindre revolution

Sejle sommertur må næsten være den billigste ferieform familien kan foretage. Vi har været skiftende besætninger i cirka tre uger. Havnepenge, mad og diverse transport har betydet samlet udgifter, for cirka 10.000 kr. En afbudscharterrejse for to personer, koster hurtigt også 10.000 kr. før lommepenge. Om bord på 'Miss Saigon' har vi regnet med 150 kr. pr. næse pr. dag, så har det været en fest.

Når jeg påstår, at der er sket en mindre positiv revolution på området, kan jeg kun sige det ud fra de 21 havne "Miss Saigon" hidtil har besøgt denne sommer: Humlebæk, Hornbæk, Hundested, Lassens Sten, Ballen, Endelave, Assens, Årøsund, Haderslev, Sønderborg, Marstal, Skarø, Svendborg, Faaborg, Strynø, Rudkøbing, Nyborg, Sejerø, Gilleleje, Hornbæk og Skovshoved.

Det allermest positive, tænk du behøver ikke at rejse jorden rundt for at få oplevelser.

Du kan uden problemer, starte i de hjemmelige farvande. Vi har fundet Verdens Ende, vi har smagt verdens bedste is på Skarø. Oplevet de gamle træskibe i Assens, I Marstal blev vi mødt af verdens største containerskib "Marstal Mærsk", Shu-bi-dua smed gangstativet, og spillede op i Hornbæk. Hver dag sin oplevelse, hver dag energi til en lang vinter.

Tak for denne gang - fortsat god sommer, måske ses vi – i hvert fald til ØRC?

_/) _/) _/) _/) _/) _/) Lassens ferietogt er slut. Det er bleve til hele 12 yderligere fortællinger i alt. Har du ikke læst med gennem sommeren, får du lejlighed til at læse - hver og én her. Rigtig god læselyst, det er svært ikke at trække på smilebåndet når mægtige Lassen folder sig ud, red. - start med 'To tosser på transport togt' ...

Tak ...

Overraskelsen står malet i Frederikkes ansigt

Er du ikke lidt patonisk?

Miss Saigon grundstødt og Lassen er tilskadekommen (ej planlagt sommerberetning!)

Pas nu på det ikke bliver for pænt

Skidt at være ’skudræd’ i Assens

Verdens ende nr. 2 – godt at jorden ikke er flad!

Underligt som redaktører anlægger de samme vaner?

Paparazzien er muret inde og lugter fælt

Selv fluerne flygtede

Singlehand sejlads er kommet for at blive

To 'tosser' på transport togt 




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *