fbpx

Bliv 'minigast' med båden Tante Andante

I en frisk anmeldelse er Kragenæs Sejlklub begejstret over bogen:

»[…] en fantastisk bog, der må være et must i bedsteforældrenes sejlbåd. [...] Bogen fremtræder i en flot layout og er krydret med mange gode billeder. Den er en god ’læs højt-bog’ og efter hvert kapitel er der en side: ’Hvad har du lært’. Man kan derfor have både hygge og teoretisk/praktiske opgaver sammen«.

Hvilken farve har styrbord ? Hvordan virker en redningsflåde ? Hvad hedder verdens største Ocean ? Få svarene sammen med Andy, Robyn og Liva, der sammen med deres bedstemor sejler jorden rundt i Tante Andante.

I bogen tager Andy og Robin læserne med på en lang rejse, der strækker sig fra Sydafrika og Sydamerika og helt over til Tahiti. Undervejs skal vi til Karneval i Rio de Janeiro, møde en olietæøndemand i Thrinidad, sejle gennem Panama kanalen og møde havskilpadder, søløver og hammerhajer på GAlapagosøerne.

Vi møder nye venner, og vi lærer, hvordan man bor i en båd, hvordan man binder knob, sammen ser vi på stjerner, fortæller historier fra de syv verdenshave og synger sejlersange. Bogen indeholde sange om de mange fortællinger, og der følger en CD med, hvor alle sange er indspillet.

Efter hvert kapitel er der spørgsmål og opgaver til fortællingen og til båden, så læseren selv kan blive en minigast og sejle ud på det store hav. 

Selvom bogens historie handler om en langturssejlads, kan den naturligvis anvendes på sommerturen i danske eller nordiske farvande, idet sejlereventyret på en sjov, hyggelig og pædagogisk måde giver børn en masse viden om det at sejle, at være om bord på en båd og stimulerer deres interesse for at sejle – og drømme fremtidige eventyr.

Benedicte Riss har skrevet mange bøger for børn og voksne. I ”Med Tanta Andante på de blå oceaner” tog Benedicte sine børnebørn med ud på havet og lod dem spørge og fortælle som udgangspunkt for bogen. Men perspektiverne er vide

Bogen er let læselig, godt illustreret man mange billeder og tegninger, og Foreningen til Langturssejladsens Fremme (FTLF) har ydet faglig bistand og glødende interesse i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Tante Andante på de blå oceaner - af Benedicte Riis - 172 SIDER + CD – Illustreret i farver - Bogen kan købes online på www.frydenlund.dk