fbpx

Lydbøger – praktisk og nemt på søen

Vil du gerne lytte til tidens varmeste krimier, kan du heldigvis sætte din smartphone eller iPod i et vandtæt etui og lytte til en lydbog, mens du nyder livet på båden.

"Ved lydbøger er der tale om et praktisk format, som nu har vundet indpas, da det passer til den moderne danskers livsstil. Bøgerne vejer ikke noget, da der kan være et lille bibliotek på smartphonen eller en iPod. Du kan faktisk lytte til dem lige meget, hvor du befinder dig," udtaler Anders Breinholst, salgsdirektør fra Riidr.com, til Bådmagasinet.

Riidr.com, som er en af landets største lydbogforhandlere online, oplever for tiden stor vækst inden for lydbøger – omkring 20 procent af kunderne har brugt formatet hidtil, hvilket er det højeste nogensinde.

Øverst på virksomhedens salgsliste ligger i øjeblikket en række krimier med 'Skyggedrengen' af Carl-Johan Vallgren i spidsen. Andre krimititler som Jo Nesbøs 'Sønnen' eller A.J. Kazinskis 'Den sidste gode mand' kan også fås hos lydbogsforhandlere for forholdsvist lave priser.

Hvor finder du lydbøger?

I Danmark er Riidr.com én af de danske forhandlere med størst udvalg af titler og flest muligheder inden for tekniske features. Her kan du købe lydbøger direkte på nettet eller via selskabets app. Du kan vælge mellem 2.250 danske lydbøger. En anden god betalt tjeneste er for eksempel Saxo.com.

- Du kan også undersøge, om du igennem dit bibliotek har adgang til Netlydbog.dk, hvor du kan "downlåne" eller streame lydbøger. Her er et kæmpe udvalg af danske titler. Der er dog en ulempe ved tjenesten. Du kan sjældent bruge Netlydbog.dk på Apple-enheder som iPhone, iPod og iPad.

- Hos Danmarks Radio har de også et bredt udvalg af gratis materiale at tilbyde. Du kan downloade lydbøgerne, som du finder på dr.dk/lydbog.

Høretelefoner og afspilning

For at kunne købe lydbøger hos en internetforhandler, skal du have en enhed at afspille dem på. På båden kan det f.eks. være en smartphone eller iPod.

- Normalt skal du downloade en app til at afspille lydbogen. Den kan du let finde frem, når du køber en bog.

- I afspillerne fungerer knapperne, som man kender det fra en båndoptager eller cd-afspiller. Der er en play- og pauseknap, skip frem og skip tilbage.

- Du skal formentligt anskaffe dig en vandafvisende holder til at spænde rundt om armen, som man kender det fra brugerne i et fitnesscenter. Du kan selvfølgelig også have din enhed i en vandtæt lomme.

- Filerne kan streames via internettet, men nemmest er det at downloade dem, således at du uden adgang til net kan afspille filen via telefon eller MP3-afspiller. Eller alternativt via et USB-stik mellem radio og MP3-device, hvis du befinder dig på en lidt større båd.

Få tre spændende forslag til ferielæsningen på næste side


 

Tre varme krimier lige nu

Dødesporet (Sara Blædel)

Dødesporet er en næsten tilgroet sti i en skov tæt ved Roskilde. Her kørte man i gammel tid de døende ud til den store offer-eg for at ofre lidt af deres blod til guderne. Håbet var, at de så ville blive taget godt imod hinsides. Nu er der noget, som tyder på, at der igen er trafik i Dødesporet.

Louise Rick – chef for Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi – skal finde en forsvunden dreng, som gemmer sig i netop den skov tæt ved hendes barndomsby. Efterforskningen afdækker nogle mørke sider ved lokalsamfundet, og for Louise bliver det samtidig anledning til et endeligt opgør med fortiden.

Den sidste gode mand (A.J. Kazinzki)

Som politimand i København er Niels Bentzon vant til at jagte forbrydere. Han kan derfor næsten ikke tage det alvorligt, da han får til opgave at finde et godt menneske. Det menneske som kan blive det næste offer for en morder, der har jagtet gode mennesker overalt på kloden. Og pilen peger nu mod København.

Men hvem fortjener betegnelsen 'det gode menneske'? Og kan det passe at mordene har forbindelse til en gammel religiøs myte om 36 retfærdige mennesker, der er sat på jorden for at beskytte os alle?

Skyggedrengen (Carl-Johan Vallgren)

I sommeren 1970 forsvinder en lille dreng fra en tunnelbanestation i Stockholm. En fremmed kvinde hjælper ham op ad trapperne – og væk er han. Mange år senere forsvinder også drengens bror, Joel Klingberg.

Joels kone henvender sig til Danny Katz, Joels gamle soldaterkammerat, et sprog- og computergeni med en blakket fortid, og beder ham om hjælp. Katz har brug for pengene og går med til at forsøge at finde Joel, men opdager snart, at der er mange hemmeligheder i den rige og mægtige Klingberg-familie.