fbpx

Jordomsejlingen er startet for ’Oceans of Hope’

Inkluder i Newsletter: Ja

Søndag eftermiddag stævnede ”Oceans of Hope” ud fra Amaliehaven i København på den 17 måneder lange jordomsejling, og båd og besætning blev ønsket god rejse fra mange mennesker med flag, som deltog i den et par timer lange afskedsceremoni på kajen.

Ombord var den danske læge og initiativtager Mikkel Anthonisen sammen med seks danskere med multiple sclerose og tre andre besætningsmedlemmer. Første stop på den historiske rejse er Kiel, Tyskland, hvor Oceans of Hope ankommer den 19. juni.

Sylvester interviewer Anthonison

Før afsejlingen var der liv og glade dage på molen med telte, grill, udstilling og mulighed for at få sig en snak med besætningen. Og der var en række interviewer, først og fremmest med Mikkel Anthonison, som fortalte om baggrunden for projektet samt hans forventninger til jordomsejlingen.

Sylvester interviewer skipperen

Skipperen Kristian Bo Echwald Hansen, som tidligere har skipper på Mærsk-McKinney’s 82 fods Swan sejlbåd, fortalte også om sin baggrund for at påtage sig skipper hvervet på jordomsejlingen.

OfH afsejling kbh ud for operahuset_03

Efter at besætningen havde sagt farvel til familie og venner på kajen, og alle de fremmødte havde vinket farvel med danske flag, tog skibet en ekstra runde foran Amaliekaj inden den satte kursen mod nord på den første korte strækning til Gilleleje, hvorefter kursen i morgen går rundt om Sjællands Odde, ned gennem Storebælt til Kiel som første stop.

Det var ikke kun på kajen at der blev sagt farvel til "Oceans of Hope", og flere lystbåde kom og fulgte med på vejen ud af Københavns Havn for at ønske god tur til fantastiske projekt.

Sailing Sclerosis hjemmeside




Seneste nyheder

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Sejlads i det nye klima






Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *