fbpx

'Oceans of Hope' afsejler på søndag

Inkluder i Newsletter: Ja

På søndag den 15. juni stævner den 20-meter lange sejlbåd ”Oceans of Hope” ud fra kajen ved Amaliehaven i København. Gennem de kommende 17 måneder vil båden sejle jorden rundt for at inspirere patienter med multiple sclerose til at overvinde personlige udfordringer og samtidig ændre opfattelsen af sygdommen.

Ombord fra København er seks danske patienter med multipel sclerose sammen med den danske læge Mikkel Anthonisen, som for to år siden fik idéen at invitere sclerosepatienter ud at sejle. Jordomsejlingen er arrangeret af Sailing Sclerosis Foundation og den officielle partner er Biogen Idec.

Når sejlbåden ”Oceans of Hope” søndag den 15. juni kl. 16.30 stævner ud fra Larsens Plads ved Amaliehaven i København, går en drøm i opfyldelse for den danske læge Mikkel Anthonisen. For knap to år siden fik han en idé – han ville invitere patienter med multipel sclerose ud at sejle.

”Jeg sad i en samtale med en patient, som på grund af sclerose havde opgivet sin drøm om at sejle jorden rundt i sin selvbyggede båd. Idéen kom spontant, og siden er idéen vokset fra initiativer med sejlads for scleroseramte i samarbejde med lokale sejlklubber til en international rejse rundt om jorden. Denne jordomsejling er sejladsens svar på at bestige Mount Everest, og for patienter med multipel sclerose er det forhåbentlig en stor inspiration til at overvinde personlige udfordringer. Vi vil vise, at ’ja, vi kan godt alligevel!’”, fortæller læge og initativtager Mikkel Anthonisen.

Søndag eftermiddag begynder jordomsejlingen fra København med det mål at inspirere mennesker med multiple sclerose til at overvinde deres personlige udfordringer og ændre opfattelsen af sygdommen. De kommende 17 måneder vil båden lægge til i omkring 30 havne i Europa, USA, Mellem Amerika, Australien og Sydamerika inden den vender tilbage til Europa. 

Program for afsejlingsceremoni fra København

Søndag den 15. juni kl. 12.00: ”Oceans of Hope” ankommer til Larsens Plads ve Amaliehaven i København

Kl. 14.30: Besætningen stiller op til fotografering på ”Oceans of Hope”

Kl. 15.00: Taler & festivitas begynder

Kl. 16.30: ”Oceans of Hope” stævner ud fra København med parade af lokale bådejere

Alle er velkomne ved afsejlingsceremonien. Bådejere opfordres til at deltage i bådparaden ud af Københavns havn.

Danske sclerosepatienter ombord ved afsejlingen fra København

Under jordomsejlingen vil over halvdelen af besætningen på ”Oceans of Hope” have multiple sclerose. De er i alderen 30 til 60 år og har søgt om at sejle med båden i to til otte uger. På rejsen rundt om jorden vil der hele tiden være en kernebesætning af danske sejlere med multiple sclerose på sejlbåden, men der vil også deltage patienter med multiple sclerose fra andre lande og kontinenter.

Når ”Oceans of Hope” sejler af sted fra København, vil seks danske patienter med multiple sclerose være ombord sammen med en læge og tre permanente besætningsmedlemmer.

Læs også: ”Oceans of Hope” døbt i strålende solskin

Følg ”Oceans of Hope” rejsen rundt om jorden