fbpx

Den hvide kahyt fik et lag teak

Far og søn købte en brugt båd billigt, men den hvide plastkahyt trængte også til fornyelse, mente de. De hvide flader var ganske vist nemme at lyse op om aftenen med en enkelt kahytslampe. De hvide flader er også nemme at holde rene - kahytten var egnet til trykspuling, sagde de nye ejere.
Sådanne hvide flader med teaklister på kanterne var moderne for nogle år siden, og i 1930'erne. Men de nye ejere ville se hyggeligt teaktræ i kahytten. Det kunne også være mahogni, ask, oregonpine eller andet træ, for arbejdsmåden er den samme: Tynd 4 mm krydsfinér limes på alle flader med polyurethan fugemasse, "fugelim".
Fugemassen begynder at hærde på 15-30 minutter, og jo varmere og fugtigere der er, desto hurtigere hærder fugemassen. I et køligt forår får man altså ganske god tid, men temperaturen bør ikke være under 5-10°. Krydsfinér-pladerne skal forinden være præcist tilpassede, og to mand med skruetvinger skal være klar.
Krydsfinéren spændes på med skruetvinger, hvor det er muligt, og ellers med lange stænger i spænd til modsat side. Et døgn efter kan tvinger og stænger fjernes. Herefter kan lister, vinduer mv. monteres.
På den måde kan du ændre båden og få en helt ny kahyt.

★ Artikel

★ Plug & play - men også håndværk, stilhed og natur

The Ocean Race

Smilets by er og bliver også sejlernes by

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Udvalgte artikler *