fbpx

Kom på nettet i båden

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

De billigste løsninger er traditionelt mobilt bredbånd. Dækningen på vandet er dog generelt ret dårlig hos udbyderne. Allerede når du er nogle få kilometer fra kysten – og flere steder behøver du dårligt nok forlade havnen, før forbindelsen bliver ubrugelig. Dækningskortene er generelt også fokuseret mod dækningen på land, men de kan alligevel hjælpe dig til at få et billede af, om almindeligt mobilt bredbånd er en mulighed i dit område.

Hvilke udbydere findes der?

I alt er der fire udbydere med eget netværk til mobilt bredbånd – 3, Telia, Telenor og TDC. Der er mange flere udbydere, men resten lejer sig ind på et af netværkene. På 3s dækningskort kan du se specielle beregninger for dækningen til vands, og derfor bør dækningskortet være ret præcist. Telenors dækningskort viser også dækningen til vands, men er ikke umiddelbart baseret på specielle beregninger. Det er til gengæld slet ikke muligt at se, hvor høje hastigheder, du kan forvente på vandet med TDC og Telia.

Som standard kommer mobilt bredbånd med et USB-modem, der bare skal sættes i din computer, og så er du på nettet. Den kræver altså ikke i sig selv strøm, men din bærbare computer skal naturligvis have solid batteritid – eller endnu bedre, adgang til strøm.

Hotspots i flere havne

Vær også opmærksom på, at TDC i nogle havne har Hotspots, der giver dig fri adgang til nettet i havnen, hvis du har mobilt bredbånd abonnement hos dem. Det tæller altså ikke med i dit forbrug, hvis du er koblet på deres Hotspot i havnen. Det er havne i alle størrelser, der har TDC Hotspot, men det er dog stadig et fåtal.

Vær opmærksom på, at du har 14 dages fortrydelsesret på mobilt bredbånd, hvis du køber over nettet eller telefonen. Derfor kan det være en god idé at bestille op til en tur på havet, så du kan finde ud af, om du er tilfreds med dækningen, mens du stadig kan komme ud af abonnementet.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *