fbpx

Danske tursejlere indtager Nyborg

Inkluder i Newsletter: Ja

I år er det 20 år siden Danske Tursejlere blev stiftet, og det bliver fejret med et stort jubilæumsstævne i Nyborg. Nyborg kommune har reserveret hele den gamle inderhavn til danske tursejlere, så de deltagende både får mulighed for at ligge samlet. Danske Tursejlere forventer at op mod 400 sejlere vil deltage i festlighederne, og dermed være med til at gøre dette års træf til det største i organisationens historie. Programmet har fokus på socialt samvær, god musik og maritime aktiviteter. Et stort festtelt bliver opstillet lige ud til havnebassinet, hvor mange af festlighederne skal foregå.

Sejlerorganisationen Danske Tursejlere blev stiftet i 1992, og er siden vokset til at være Danmarks største organisation for tur- og fritidssejlere med knap 10.000 medlemmer. Allerede på torsdag den 31. maj vil de første både anløbe Nyborg Havn.

Havneshow og "olympiske" konkurrencer

Tursejlertræffet åbnes under stor festlighed fredag den 1. juni 2012 af Nyborgs borgmester Erik Christensen, der holder åbningstalen. Underholdning og fællesspisning er ligeledes på fredagens program. Lørdag formiddag er det absolut værd at slå et smut forbi den gamle havn for at overvære det store havneshow med flere underholdende konkurrencer. Her vil Nyborgs Havnekaptajn, Henrik Jensen, udfordre formanden for Danske Tursejlere, Poul Erik Jakobsen, i "at gå planken ud".

Et par nye olympiske discipliner vil blive introduceret, blandet andet kaproning i gummibåde og ballonrace. Havneshowet slutter med besøg af Eskadrille 722, der giver en redningsdemonstration i havnebassinet med én af flyvevåbnets nye redningshelikoptere. Lørdagen afsluttes med festaften i det store festtelt på havnen.

Marinehjemmeværnet kigger forbi

Søndag nedhales Danske Tursejleres stander, som tegn på at jubilæumstræffet er forbi. Men inden da er der åbent skib på MHV 805 Gemini, som besøger Nyborg netop i anledning af tursejlertræffet. Gemini er udrustet med en gummibåd, der er velegnet til søredning. Gummibåden kan enten selvstændigt sendes af sted, når der er personer som er kommet til skade på havet, deltage i eftersøgninger, eller sejles ud i området af Gemini.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *