Testduel: Bavaria 40 Sport vs 40 Cruiser

Testduel: Bavaria 40 Sport vs 40 Cruiser

Bavaria 40 Cruiser i Sportsversion overraskede os særdeles positivt, da vi duellerede mod den gode, velsejlende, mere sindige standardcruiser, på en dag med let vind ved Rimini i Italien. Her viste sportsversionen sig som en særdeles vellykket opgradering, med en fartforskel i duellen på helt op i nærheden af en knob.

Vi lagde ud med at sejle standardbåden i duellen, og vi måtte overraskende hurtigt erkende, at her kom vi til helt kort. Uanset hvor meget vi trimmede og styrede koncentreret, så kunne vi højst minimere forskellen i fart og højde en smule.

Billedet forblev det samme, da vi senere byttede til Sportsversionen. Nu var vi fartmæssigt helt overlegne. Her prøvede de også at lægge sig klokkerent på toppen af os, i et forgæves forsøg på at holde os tilbage, men vi sejlede rimelig ubesværet gennem deres læ.

De to både sejler på præcis samme skrog, og derfor beviste duellen med al tydelig, hvad vi forventede: at vægtoptimering, bedre køl og mere potent sejlareal kan forandre en båd til næsten ukendelighed. Her gør det en på alle måder glimrende og velsejlende familiebåd til en mere sexet GTi-model.

Pris: 25 kroner / 4 sider. Kilde: Bådmagasinet 10/2012

25,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer