Casper Steinfath kommer ikke til at gentage triumfen under Golden Gate Bridge fra sidste år, da han vandt Red Bull Heavy Water. Stillehavets bølger har været så små, at racet nu er aflyst.

For små bølger aflyser event!

05-11-2018 11:24 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Verdensmesteren i Stand Up Padling kommer ikke til at forsvare en af karrierens største sejre fra 2017.

Sidste år vandt den 25-årige padlesurfer, Casper Steinfath fra Klitmøller, Red Bull Heavy Water ud for San Franciscos kyst. Det var et af historiens vildeste padlesurf-konkurrencer, hvor surferne blev mødt af syv meter høje bølger.

Men forsvaret af den titel er udskudt til 2019, for de seneste tre uger har Stillehavet ikke sendt de krævede knap fire meter høje bølger mod land. Til sidst valgte arrangørerne at aflyse konkurrencen efter tre ugers ventetid.

- Vi har stået standby i tre uger, så lige nu er jeg sur og ked af, at jeg ikke får lov til at forsvare min titel. Det er en skam, at det ikke sker i år – men det bygger bare mere mystik op om Red Bull Heavy Water, siger Casper Steinfath.

Selvom han lige nu er skuffet over aflysningen, er han enig i arrangørernes beslutning:

På jagt efter femte VM-guld
- Det er de store bølger, der gør Heavy Water til verdens vildeste race. Det er total crazy derude, og du bliver gennembanket af bølgerne. Hvis forholdene ikke er der, så synes jeg heller ikke, at man skal holde konkurrencen, siger Casper Steinfath.

Men allerede om tre uger skal Casper Steinfath ud at forsvare titler, når VM i Kina begynder den 23. november.

Her skal den 25-årige padlesurfer forsøge at vinde VM-guld for femte gang. Han stiller op i 200 meter sprint og i det tekniske ræs. Han vandt VM-guld i sprint foran Operaen i København sidste år og vandt bronze i det tekniske ræs i Vorupør.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer