Silverrudder: Champagne til ny rekordholder Henrik Bøje

23-09-2018 09:39 Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Øyvind Bordal talte med den nye rekordholder umiddelbart efter målgang - læs Bøjes første kommentarer...

'Ja. Det var hårdt' Henrik Bøje Hansen har sejlet trimaran det meste af sit liv, og arbejder hos Dragonfly. Han ligger fortøjet i Svendborg havn, det er nat og klokken er to. Han har netop sat rekord for Sølvroret, med tiden 15.13.28. Selvfølgelig i en Dragonfly. Modellen er 28 Performance. Nu står han med et glas champagne og har røde øjne. Han er træt.

I læ for at ændre sejlføring
'Der kom noget drøn indimellem, som vi sjælden oplever i Danmark', siger han. 'Jeg kunne ikke rulle min fok ind, den ville straks blive ødelagt, hvis jeg slap den løs i al den vind. Så jeg måtte ride den af, indtil jeg komme i læ af en ø, stoppe op, og gøre noget ved det.'

Kramper
Bøje var aldrig bange for at vælte, og havde ingen skader på båden. Men han måtte arbejde for det: 'Jeg fik kramper i armene og fingrene, for der skulle hele tiden arbejdes, specielt med storsejlskødet. Jeg var nok oppe på godt 19 knob indimellem, der var godt nok tryk på!.'

Marinehjemmeværnet på arbejde
De fleste af godt 50 sejlere som klarede sig igennem det vilde vejr i sejladsens første del, har været i stand til at fuldføre.

Nu strømmer de ind igen til Svendborg, efter en sejlads som har kostet mange sejlere dyrt. Mindst tre både har mistet masten, mange har kollideret og gået på grund, og Marinehjemmeværnet har måtte yde assistance til en lang række sejlere i Lillebælt, oplyser Lyngby Radio. En svensk Xp-44 ligger, så vidt vi er orienteret, stadig og hugger i strandkanten ud for Svendborg Sund. Det har til tider blæst over 20 sekundmeter, når feltet skulle igennem i Lillebælt.

Her er klassevinderne:
Flerskrog, stor: Henrik Bøje Hansen (DK), Dragonfly 28 Performance, 15.13.28
Første kølbåd extra stor: Pål Stiansen (NO), Xp-44, 19.09.59
Første kølbåd stor: Patrick Bernd (GER), JPK 10.80, 20.07.01
Første kølbåd medium: Jonas Hallberg (SE), JPK 10.10, 20.51.16
Første kølbåd small: Hans Genthe (GER), Farr 280, 22.44.15

Opdateret tracking her

Resultater (TBA)Resultater (TBA)

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer