fbpx

Frederikshavn Seahawks videre i Sailing Champions League

Inkluder i Newsletter: Ja

”Det var en svær weekend i komplicerede vejrforhold, særligt meget strøm, og hvor omstillingsparathed var nøglen til et godt resultat” lyder det fra Frederikshavn Seahawks, der lige nu fører den hjemmelige Sejlsportsliga og som i disse dage netop har kvalificeret sig ved 1 ACT i Rusland til SAILING CHAMPIONS LEAGUE, der sejles senere på året i Porte Cervo.

Første del af Sailing Champions League for klubhold er netop afviklet i St. Petersborg i Rusland. Her har verdens allerbedste klubhold sejlet ligasejlads, herunder to danske besætninger, Frederikshavn Seahawks og Team Hydac Kerteminde. Begge besætninger har kæmpet om at klare cuttet ved en placering i top 13, for at komme videre til de afgørende sejlader i Porte Cervo senere på året, hvor den endelig finale skal sejles.

Holdet fra Kerteminde – Team Hydac Kerteminde som i den hjemmelige liga ligger som nr. 2 efter sæsonens første stævner, har haft et par turbulente dage, siden stævnets første sejlads i fredags.

Fredag: Holdet fra Kerteminde kom fra stævnets førstedag rigtig godt fra start, og fik en prik samt en placering som nr. 2 og lå dermed samlet nr. 16. Deres 16. Plads skyldtes til dels også en tyvstart, som kostede holdet meget på ranglisten.

Lørdag + Søndag: Begge dage var med forsat turbulente forhold og således op- og nedture, men holdet formåede igen at hive en prik hjem. Når det går godt, så performer holdet virkelig, det er tydeligt at læse i resultaterne. Desværre blev det igen til to tyvstarter, og det sendte dem ned af listen på lørdagens resultater. Under lørdagens sejladser forlyder det, at en lokal vandtaxi sejlede ind foran dem, og det havde selvfølgelig stor betydning for deres ellers perfekt layline til første mærke i det pågældende fleet og pågældende dags sejladser. Samlet set fik holdet rigtig mange sejrer, og masser af læring, og selv lyder det at, ”nu skal vi se lidt på hvad der kan gøres anderledes, og så tilpasse boathandling. Det er god træning til den hjemmelige liga og det er god erfaring at tage med”. Team Hydac Kerteminde endte med to prikker, og en samlet 16. Plads, men kvalificerede sig desværre ikke til finalen i Saling Champions League senere på året.

Frederikshavn mestrede de svære forhold

Efter stævnets anden dag var det, det andet danske hold Frederikshavn Seahawks der med maner kunne vise resten af de kvalificerede klubber, hvordan russiske forhold bør håndteres.

Frederikshavn Seahawks har haft en god sæson i den hjemmelige liga, og fører ligeledes også lige nu Sejlsportsligaen. Forholdene i Rusland har været givende for besætningen, og selv siger skipper Kris Hovmann, at deres mange årserfaring sammen som besætning spiller en afgørende rolle og samtidig at lidt held ligeledes har været med til at give dem de totale fem sejrer, som holdet har hevet hjem under stævnet. Forholdene har været kendetegnet ved overvejende; meget strøm og mindre vind.

Fredag: Holdet kommer fra start med en prik og hertil en koalition uden deres indblanding på banen, som medfører en godtgørelse og de ender efter dagens første fleet, på en 9. Plads.

Lørdag + Søndag: holdet stormer fra start frem, og trods de svære forhold hiver de 4 prikker hjem og er naturligvis godt tilfredse. Det lyder fra besætningen at forholdene er ret ekstraordinære, og at forholdene mest af alt kan minde om dengang den hjemmelige liga gæstede Langelinje for to år siden og der er ingen tvivl om at kampen er hård herover, lyder det fra besætningen.

Det påvirker ikke holdet synderligt, og søndag byder derfor også på flere topplaceringer. Holdet ender med en difference på 1,6 point op til vinderne af ACT 1.

Tyske Norddeautscher Regatta Verein der vinder med 46 point. Samlet blev det til 5 prikker til Frederikshavn Seahawks, under første stævne i Rusland som optakt til Champion Sailing League på Sardinen i september.

Frederikshavnerne kan nu allerede godt begynde at glæde sig til finalen i september, hvor de bedste besætninger fra hhv. 1. ACT og 2. ACT kommer og dyster om den altoverskyggende titel som vinder af SAILING CHAMPPIONS LEAGUE. 2017.

Næste gang de to hold skal dyste mod hinanden er når den hjemmelige liga sejler i Aarhus d. 25.-27. August.
Udvalgte artikler *