fbpx

Sailing Champions League: Årets vinder fundet efter gyserafslutning

To danske klubber har de seneste dage deltaget i klubbernes ypperste mesterskab - Sailing Champions League, hvor Roskilde og Sønderborg repræsenterede Danmark i Travemünde Tyskland, sammen med yderligere 34 teams.

Roskilde nåede det forjættede land, og sejlede sig i Final4 - hvor den klub som først fik to sejre kunne løfte pokalen. Udover Roskilde, så var finalen repræsenteret af hold fra Tyskland - Norddeutscher Regatta Verein, Finland - Åländska Segelsällskapet og Schweiz repræsenteret af Regattaclub Bodensee.

Tyskland gik ind i finaleserien med én sejr for at vinde de indledende, og behøvede derfor 'kun' at vinde en af finalesejladserne før den samlede sejr var i hus. Men efter tre sejladser havde alle én sejr, og fjerde sejlads skulle dermed blive den afgørende - mere spændende kunne det simpelthen ikke slutte...

Uhyggeligt tæt
En mega tæt dyst, hvor føringen skiftede mellem Tyskland, Finland og Danmark, sluttede med Tysk sejr, og der var virkelig tale om de berømte marginaler. Afgørende blev gate-rundingen, hvor Roskilde valgte modsatte mærke end Tyskland og Schweiz. De to klubber var stukket en smule på andet opkryds, og det lykkedes desværre ikke for Borch Racing, som repræsenterede Roskilde/Danmark, at hente de par bådslængder da Tyskland gik først over stregen.

Sønderborg sluttede lige præcis midt i det stærke felt, som nummer 18 ud af de 36 deltagere.

Se resultatlisten her
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?