fbpx

Guldet vindes i Aalborg – men af hvem?

Årets Danmarksmester i Sejlsportsligaen skal findes som del af den altoverskyggende DM-uge i den kommende weekend. Udover Sejlsportsligaen skal 180 andre Danmarksmestre kåres og hædres i Danmarks tredje største by. Der er udskiftning og nye sejlere blandt de bedst placerede tophold, så hvem holder kursen og planer mod guldet?

Stævnefavoritter skifter ud
Sidste stævnevinder, favoritterne fra KAS, har udskiftning i opstillingen og hjemmebanefordelene er mange sømil væk. Forventningerne er stadig høje, men holdet med Henrik Søgaard ved roret går ikke direkte efter podiet.

Henrik fortæller: ”Vi har udskiftning på holdet, så selvom jeg kunne være fristet til at sige at vi går feter podiet, så må vi nok være lidt mere beskedne denne gang. Bast case er nok en top 5”.

Sidste år, da pokalen blev løftet og guldet hængt om halsen var det holdet fra Roskilde Sejlklub der løb med sejren i Aarhus. Det var en meget tæt finale, hvor vinderen blev fundet i sidste sejlads, i sidste fligt i sæsonens sidste sejlads. Om Roskilde trækker spændingen til det allersidste igen, er svært at spå om?

Skal man odd’se
Roskildes Skipper Jeppe Borch, fortæller inden stævnet, at skal man oddse på vinderne, så anbefaler han ikke at lægge opsparingen på egne rækker, da der også her er udskiftning i den vante truppe. Jeppe fortæller ”Ambitionen er ikke guld, da vi kommer med en ny trup til stævnet. Favoritten er nok mere de tredobbeltmestre fra KDY, eller KAS som er storsejlende”.

Et af de andre hold, der nemt kunne tage guldet hvis man læner sig op ad statistikken er drengene fra Frederikshavn. Statistikken peger på et lokalt hold, da KAS vandt 1. stævne på hjemmebane i 1. div. og Aalborg Sejlklub netop har vundet 2. division på hjemmebane.

Hjemmebaneholdet fra Frederikshavn
Rasmus Damsgaard fra Frederikshavn Seahawks fortæller at ”vi da selvfølgelig gerne gør vores venner fra Aalborg Sejlklub kunsten efter med en sejr i weekenden. (… ) Inden vi jo nok skal sejle mod dem i 1. division i 23’. Vi er meget stolt over at være en del af DM-ugen, og en sejr på hjemmebane ville være stort. Omgivelserne er unikke, og det ville en sejr også være”.

Frederikshavn ligger på en 5. plads efter 1. stævne.

Læs mere om de andre hold, forventninger og optakt på FB her. (FB/Sejlsportsligaen, red.)
 
Følg med i stillingen, når det går løs her.
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?