fbpx

Ingen gæsfrihed i Aalborg - hjemmebaneholdet nappede sejren

Inkluder i Newsletter: Ja

Viljen og ambitionen om sejr for hjemmebaneholdet fra Aalborg Sejlklub, var klokkeklar allerede før weekendens 2. divisionsstævne i Aalborg. Holdet formåede også med en sikker sejr at bibeholde deres føring i 2. division efter weekendens sejladser. Forholdende i midtbyen var udfordrende og spektakulære – og en god optakt til 1. division som løber af stablen allerede næste weekend.

”Vorres ambition er at fastholde vores placering”, lød det sikkert fra skipper Morten Kjær, fra Aalborg Sejlklubs hold i 2. division, inden starten på andet stævne i Sejlsportsligaens 2. division. Holdet der efter stævnet i KAS, tager føring i tabellen og klar til oprykning i 1. division i den kommende sæson – hvis de gode takter forsætter.

Vejret og forholdene lørdag var ekstremt udfordret, og efter få flight var det nødvendigt at sejle uden spiler. Fjorden overraskede, og de stød som sejlerne oplevede, var ikke til at læse ud af nogle af de mange vejrmeldinger som jævnligt blev tjekket. Stød og vindforhold var næsten dobbelt op af indikationerne i vejrudsigten.

Efter stævnet lyder det fra Morten Kjær: ”man kan roligt sige at vi havde en god weekend i Aalborg. Det var en af de weekender, hvor alt bare lykkedes for os. Vi har haft en J70’er i Aalborg Sejlklub i et års tid, og vi har efterhånden kørt hvordan den skal sejles i de forskellige forhold. Det betyder, at vores bådfart hele weekenden har været super god.. (…). Det var fedt at det hele bare flaskede sig, nu når vi sejlede på hjemmebane” - og skipper Morten Kjær forsætter ”fremadrettet betyder weekendens første plads, at vi nok må påtage os favoritrollen ved det næste stævner. Det må tiden så vise om vi kan leve op til”.

Holdet fra Aalborg bestod af, skipper Morten Kjær, Kristoffer Mark, Mikael Madsen og Michael Nielsen, og top-3 så ud som følger:

1, Aalborg Sejlklub, 12 point
2, Sejlklubben Limfjorden, 21 point
3. Thurø Sejlklub, 23 point

Efter lørdagens 5 flights og intense sejladser, var det Aalborg Sejlklub der tog føring med en serie der lød: 1, 1, 1, 1. Søndagen skulle dog starte en del anderledes (4. plads) med fordel til Thurøs hold. Thurø Sejlklub gjorde hvad de kunne for at presse på i tabellen, men det lykkedes dem ikke helt at nå toppen og endte på en 2. plads, meget tæt på et af 2. divisions lokale Wildcard hold fra Sejlklubben Limfjorden.

En 5. plads i søndagens 7. flight, var det som var med til at afgøre 2. og 3. pladsen, da de to hold eller kun havde lavet 2., 3., og 4. pladser.

Holdet fra Sejlklubben Limfjorden deltog også sidste år som et wildcard, og det var tydeligt at de havde været meget på vandet siden der blev sejlet ved Vestre Fjordpark i 2021. Klubben som igen har erhvervet sig endnu en J70 i indeværende sæson, planer nu fremad og giver naboklubben fra Aalborg kamp til stregen.

Søndagens mere lette forhold var igen en faktor, der prøvede sejlerne af. Der var dog en del mere ro på, og stemningen fantastisk.

Se den fulde resultatliste her.
K
ilde: Pressemeddelelse Sejlsportsligaen