fbpx

Kurs mod Aalborg med skole- og Ligasejlads

Efter en hæsblæsende sæsonstart i KAS, planer Sejlsportsligaen nu videre mod Aalborg, hvor årets andet stævne skal afvikles -  midt i byen, i hjertet af Aalborg. 

2. division sejler som optakt til 1. division i kommende weekend, og som en del af DM-ugen. Dagene i mellem er der tværkommunale aktiviteter, bl.a. skolesejlads, events for det lokale erhvervsliv. 

Skolesejlads for hele Aalborg
Dagene før og efter ligastævnerne bruges bådene flittigt. De syv både fra Sejlsportsligaen er booket af arrangørklubberne; Sejlklubben Limfjorden, Hals Bådelaug og Aalborg Sejlklub, hvor de bruges til at afvikle skolesejlads for kommunes borgere. Der er fokus på de unge sejlere og de mange skoler i kommunen. Skolesejladserne blev prøvet som et forsøg sidste år under Sejlsportsligaens besøg, som et tværkommunalt initiativ mellem kommunen og sejlklubberne. Det var en stor succes, og alt fra idrætsefterskole til specialklasser deltog, fantastisk.

Det var så stor en succes sidste år, så sejladserne i år var udsolgt efter en time. Det er primært 6. og 7. klasse der har vært på vandet, og de seneste dage har hele 150 elever haft fornøjelsen. Hvornår det bliver en permanent del af skoleskemaet må tiden vise, men man har vel lov til at håbe.

Sejlads i midtbyen i Aalborg
2. division får som de første lov til at prøve at sejle i hjertet af Aalborg, få hundrede meter fra den berømt (og berygtede, red.) Jomfru Anegade. De sejler som optakt til den store DM-uge, som 1. division er en del af. DM-ugen er Danmarksmesterskabet for hele idræts Danmark, og mere end 180 danmarksmestre på tvær af alle idrætsgrene, skal kåres d. 25.-26. juni. 

Sejladserne foregår d. 18.-19. juni foran Musikkens Hus, hvor hele Sejlsportsligaens venue også vil være opsat. Der er mulighed for at følge med på molen, LIVE speak og der er mulighed for at heppe på et af de mange hjemmebanehold som sejler med. Udover de faste hold i 2. division som bl.a. tæller et nyt hold fra Aalborg Sejlklub, deltager et Youngsters-hold og et Wow-hold fra Sejlklubben Limfjorden også. 

Hjemmebaneholdet ligger bedst
Sidste stævnevinder, Wildcard holdet fra Nivå, deltager ikke til dette stævne, men det gør til gengæld holdet fra Aalborg Sejlklub, som lige nu ligger bedst placeret efter første stævne i KAS. Det bliver spændende om de lokale helte kan holde kursen, og finde vejen til podiet igen. 

Første start går lørdag kl. 10.00, og kan følges via SAP via dette link.

Følg med via Sejlsportsligaens Facebook side her
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?