fbpx

Kurs mod Aalborg med skole- og Ligasejlads

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter en hæsblæsende sæsonstart i KAS, planer Sejlsportsligaen nu videre mod Aalborg, hvor årets andet stævne skal afvikles -  midt i byen, i hjertet af Aalborg. 

2. division sejler som optakt til 1. division i kommende weekend, og som en del af DM-ugen. Dagene i mellem er der tværkommunale aktiviteter, bl.a. skolesejlads, events for det lokale erhvervsliv. 

Skolesejlads for hele Aalborg
Dagene før og efter ligastævnerne bruges bådene flittigt. De syv både fra Sejlsportsligaen er booket af arrangørklubberne; Sejlklubben Limfjorden, Hals Bådelaug og Aalborg Sejlklub, hvor de bruges til at afvikle skolesejlads for kommunes borgere. Der er fokus på de unge sejlere og de mange skoler i kommunen. Skolesejladserne blev prøvet som et forsøg sidste år under Sejlsportsligaens besøg, som et tværkommunalt initiativ mellem kommunen og sejlklubberne. Det var en stor succes, og alt fra idrætsefterskole til specialklasser deltog, fantastisk.

Det var så stor en succes sidste år, så sejladserne i år var udsolgt efter en time. Det er primært 6. og 7. klasse der har vært på vandet, og de seneste dage har hele 150 elever haft fornøjelsen. Hvornår det bliver en permanent del af skoleskemaet må tiden vise, men man har vel lov til at håbe.

Sejlads i midtbyen i Aalborg
2. division får som de første lov til at prøve at sejle i hjertet af Aalborg, få hundrede meter fra den berømt (og berygtede, red.) Jomfru Anegade. De sejler som optakt til den store DM-uge, som 1. division er en del af. DM-ugen er Danmarksmesterskabet for hele idræts Danmark, og mere end 180 danmarksmestre på tvær af alle idrætsgrene, skal kåres d. 25.-26. juni. 

Sejladserne foregår d. 18.-19. juni foran Musikkens Hus, hvor hele Sejlsportsligaens venue også vil være opsat. Der er mulighed for at følge med på molen, LIVE speak og der er mulighed for at heppe på et af de mange hjemmebanehold som sejler med. Udover de faste hold i 2. division som bl.a. tæller et nyt hold fra Aalborg Sejlklub, deltager et Youngsters-hold og et Wow-hold fra Sejlklubben Limfjorden også. 

Hjemmebaneholdet ligger bedst
Sidste stævnevinder, Wildcard holdet fra Nivå, deltager ikke til dette stævne, men det gør til gengæld holdet fra Aalborg Sejlklub, som lige nu ligger bedst placeret efter første stævne i KAS. Det bliver spændende om de lokale helte kan holde kursen, og finde vejen til podiet igen. 

Første start går lørdag kl. 10.00, og kan følges via SAP via dette link.

Følg med via Sejlsportsligaens Facebook side her









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk bræt ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...





Udvalgte artikler *