fbpx

Vild sæsonstart med Wildcardsejr og Ligarekord

Related Articles: Svanemøllens Vandfestival ser dagens lys - gratis festival for alle aldre

2. div. startede Sejlsportsligaens med bravour, og som del af Svanemøllens Vandfestival i KAS. Forholdene var hæsblæsende, og sjældent set med så kraftige (vind) tryk som de seneste to dage. Sæsonen blev ganske enkelt startet med et brag af et stormvejr.

Vandfestival med vilde forhold
Svanemøllens Vandfestival dannede i denne Kristi Himmelfart makkerpar med Sejlsportsligaen, og skabte synergi omkring vandet og Svanemøllebugten. Mens sejlerne planede op og ned i bugten, var der tryllekunstner, vandcykler og DJ’s på land. 

Bugten var rammen for en sæsonstart i Sejlsportsligaens 2. division, og det er indtil nu ikke gået stille for sig. Første sejlads, første flight var største delen af bådene nede og ligge da de satte spiler, hvorefter baneleder Peter Lübeck beordrede spilerne af programmet. Vejret forsatte, og der blev ikke sejlet med spiler resten af stævnet.

Egen rekord
Sejlsportsligaen mærker særligt i 2. division, hvor flot J/70-miljøet vokser, og hvor populært ’taskesejlads’ er. Hele 23 hold (!) var tilmeldt, og det er egen rekord i ligaens historie. Det er stort, og det kræver otte både på startlinjen. Den imponerende vækst skyldtes flere ting, en af dem er Wildcard-ordningen, hvor interesserede hold kan deltage i et enkelt stævne. Der var syv Wildcard-hold tilmeldt dette stævne, hvoraf det ene hold fra Øresund løb med sejren. 

Det blæste 12+ m/s med tryk op til 21 m/s. Der var næsten ikke et race, hvor bådene ikke var nede at ligge, eller i det mindste tæt på. Der var optimale forhold for tilskuere, der ville se med og opleve spænding på tæt hold. 

Nicolai Lygum ved roret, Bertil, Marius og Pelle Hartvig Andersen havde en solid start med tre prikker i dagens første tre sejladser. Så var kursen ligesom lagt for #teamLygum - og de var derefter svære at indhente. Vejret var dog en udfordring, og de var da også tæt på at tage en tur i vandet, ligesom mange andre. Med to fjerdepladser var de dog ved at sætte sejren over styr, men holdet kommer stærkt efter.

TeamLygum havde selskab af bl.a. Dragør Sejlklub, Sejlcenter Nivå og Team Dorte O. fra Thurø i toppen, men en uheldig OSC i flight 4 for sidstnævnte, gør at Thurø røg langt ned på ranglisten, og ender ude af top 5. Det gav plads til Faaborg Sejlklub som fortjent blander sig i toppen! 

Tæt i toppen, hvor stillingen ender således:

  1. Team Lygum (18 point) - 
  2. Aalborg Sejlklub (20 point)
  3. Sejlcenter Nivå (23 point)
  4. Dragør Sejlklub (25 point)
  5. Fåborg Sejlklub (25 point)

Se den fulde resultatliste her: 

Link til et actionpræget fotogalleri her:

Lorry kiggede forbi, 'spol' frem til 2:20 - se indslaget her: