fbpx

Flere kvinder i sejlsport - flere nye muligheder

Woman On Water-organisationen og kvindesejlads generelt oplever succes, og har vind i sejlene - det betyder også at efterspørgslen på aktiviteter er stigende. Derfor udvider WOW-familien, og åbner tilmeldingen til et forårsstævne i Svanemøllen hos K.A.S. Stævnet kommer forud for den store Vandfestival der afvikles i Svanemøllen i Kristi Himmelfart. 

WOW, et initiativ for kvinder der allerede sejler eller gerne vil sejle, startede tilbage i 2017, og er sidenhen vokset - og gør det stadig, så nu udvides kalenderen med; WOW KAS Sailing Event 21.- 22. maj.

Formatet vil være som man kender det i Sejlsportsligaen, speed fleet race og det begreb man kalder 'dømning på vand'. Korte intense sejladser og masser af hygge på land. Til stævnet i KAS vil der blive sejlet i otte spritnye J/70-både, netop hentet fra Tyskland, til den kommende sæson i Sejlsportsligaen.

K.A.S. med på WOW-bølgen
Udover at have deres eget WOW-udvalg, flere WOW-hold og egen træningsdag i K.A.S, skal de altså nu være værter for et WOW-stævne. Der sker mange ting i K.A.S. herunder WOW, som også vil være med til at understøtte alle de aktiviteter der lige nu rør sig i Øresundsområdet.

Stævneleder og arrangør i K.A.S., Charlotte Andersen, fortæller her om ambitionerne til stævnet, ”Vi er superglade for at kunne invitere op mod 100 kvinder til at komme og være med til at holde vores første WOW-stævne. Der vil naturligvis være skruet op for forkælelsen med fantastisk sejlads og max hygge på molen.”

Hvordan det kan være at det er netop i år stævnet skal være, forklarer Charlotte Andersen videre ”I KAS har vi selv de seneste tre år haft fokus på at få flere kvindelige sejlere på vandet, og i år har vi ansat Ida Marie Baad som skal være træner hver mandag på vores WOW-hold i klubbens J/70’ere”.

Der er plads til alle i WOW, både erfarne og nye hold og der bliver taget rigtig godt hånd om sejlerne, så alle får en masse sjov. 

Stævnet afvikles som optakt til den store Vandfestival der afvikles i Kristi Himmelfartsdagene i Svanemøllebugten - et event som du en af de kommende dage kan læse meget mere om her på Bådmagasinet.  

Tilmeld jeres hold her.

I den aktuelle udgave af Bådmagasient #575 som er på gaden indtil onsdag med, der kan du læse et længere interview med formand for Dansk Sejlunion Line Markert, som ønsker flere kvinder i sejlsport - vi kan ikke være mere enige.

Vi kipper med flaget for WOW-fremgangen, og forærer her den aktuelle e-udgave til alle. Klik på magasinet og læs løs...

En helt ny udgave af Bådmagasiner er tilgængelig for abonnenter allerede nu (bare login, red.) - den nye udgave vil være at finde i butikkerne fra på torsdag, og er du abonnent - dukker magasinet op i din postkasse en af de nærmeste dage. 

576